Независимо дали става дума за кацането на Луната, убийството на

...
Независимо дали става дума за кацането на Луната, убийството на
Коментари Харесай

Най-големите конспиративни теории за последните 10 години

Независимо дали става дума за кацането на Луната, убийството на Кенеди или офанзивите на 11 септември, теориите на конспирацията имат трайно място. Възходът на интернет и обществените медии през това десетилетие сътвориха удобен климат за догатки.

Призраците и вампирите към този момент не са в класациите - секрети държавни сюжети, обаче, са. През това десетилетие теориите на конспирацията бяха централна тематика в интернационалната политика и Съединени американски щати бяха отпред на всички.

Вижте лист от 10 най-големи тайни теории, които притеглят вниманието ни през последните 10 години:

 enlightened Изчезването на полет MH370 не е случай
 
Трагедията на полет MH370 на Майлайзийските авиолинии се трансформира в злополуката на века. Пътуващият за Пекин аероплан с 239 пасажери и екипаж на борда , се отклони от курса си, преди да изчезне от радарите на 8 март 2014 година, а от този момент в Индийския океан са открити единствено няколко части парчета.

Конфликтните данни на малайзийските управляващи и неубедителните констатации на две всеобщи интервенции по издирването му надали са удовлетворили фамилиите на жертвите, тъй че теоретиците на конспирацията започнаха да търсят пояснения къде е отишъл самолетът.-->

Предположенията включват отдалечено похищение, прихващане от боен аероплан от трета страна, скрит план за самоубийство от водача и тайнствен пасажер, който поел ръководството на самолета. Една от теориите даже предполагаше, че MH370 е същият аероплан като MH17, различен Boeing 777, който беше свален над Източна Украйна месеци по-късно.

 enlightened Стрелбата в Санди Хук не се е случила
 
На 14 декември 2012 година 20-годишният Адам Ланза простреля майка си в дома им, преди да отиде с кола до началното учебно заведение Sandy Hook в Нютаун, Кънектикът. Там той умъртви шестима учители и 20 деца, преди да се самоубие. Установено е, че причинителят имал голям брой проблеми с психологичното здраве, съчетани с „ пренебрежение към човечеството “.

В интернет скоро се появиха изказвания, че клането е подправена интервенция, проведена от държавното управление за поощряване на поддръжка за по-строг надзор на оръжията.
 
Основателят на InfoWars Алекс Джоунс даже допусна, че стрелбата въобще не се е случила, тъй като медиите сякаш са употребявали грийнбокс при отразяване на историята.

През октомври тази година правосъдните заседатели осъдиха различен теоретик на конспирацията, който твърди, че клането е измислено, с цел да заплати 450 000 $ на бащата на момче, убито при офанзивата против Sandy Hook.

 enlightened Двойник замества Мелания Тръмп
 
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се трансформира в магнит за всевъзможни теории на конспирацията, а брачната половинка му Мелания претърпя някои тежки вреди. Спекулации, които допускат, че Първата дама е била сменена от сходно изглеждаща на нея жена за първи път се появи в обществените медии през 2017 година

Тогава, към този момент спрян акаунт в Twitter разгласява странични остарели и скорошни фотоси на Мелания, като „ доказателство “, че лицето и косата й наподобяват друго . Потребителят изобщо не пожела да каже какво се е случило с „ същинската “ Мелания.

Тази доктрина се появява няколко пъти през 2019 година след обществените изяви на Мелания дружно с Доналд Тръмп. Тя в никакъв случай не е отговаряла на изказванията, за разлика от президента, който упрекна медиите, че са фотографирали жена му по този начин, че тя наподобява друго.

 enlightened Джихадиският водач Ал Багдади е еврейски артист, подготвен от Мосад
 
Докато ИДИЛ, противозаконната терористична група завладя обилни елементи на Ирак и Сирия в средата на 2010 година, нейният водач Абу Бакр ал Багдади беше „ оголен “ като еврейски артист на име Саймън Елиът.

Слухът в интернет, който се появи през 2014 година, цитира несъществуващи документи, за които се твърди, че са изтекли от Националната организация за сигурност на Съединени американски щати и Едуард Сноудън, в които се споделя, че разследващите организации на Съединени американски щати, Израел и Англия са създали ИДИЛ като място за събиране на терористи от целия свят под един чадър.
 
Тези измислени приключвания на информации, съгласно публикации и изявления, които за пръв път се появяват в арабски езикови обществени медии, настояват, че Абу Бакр ал Багдади / Саймън Елиът е минал военно образование при Мосад. Фалшиви фотоси даже бяха оповестени от срещата на Ал Багдади с Джон Маккейн . И юристът на Сноудън, и американските управляващи отхвърлиха историята като машинация.

 enlightened Правителството на Съединени американски щати е основало Ебола
 
Сега, към този момент отминала, Ебола беше ужасът на деня през 2014-2016 година, когато най-лошото огнище на заболяването в историята докара до над 11 000 смъртни случая в Западна Африка.

Малко откакто стартира епидемията, Daily Observer, главен либерийски вестник, разгласява публикация, в която Ебола е разказана като биологично оръжие, проектирано от Министерството на защитата на Съединени американски щати. Статията е написана от Кирил Е. Бродерик, либерийски професор по растителна патология, който по това време преподава в Държавния университет в Делауеър. Той също включи американския Център за надзор на болесттите, Световната здравна организация, Лекари без граници и американската изследователска лаборатория в Кенема (Сиера Леоне) в хипотетичния сюжет.

Северна Корея още веднъж направи настояща тази история по-късно през 2014 година В публикация, оповестена от държавната организация KCNA, се твърди, че някогашен асистент на Роналд Рейгън ги е уведомил, че Съединени американски щати са основали предшественик на вируса „ за започване на биологична война ”.

В публикацията се появява единствено фамилното име на този помощник - Робъртс, а американските медии го свързват с Пол Крейг Робъртс , икономист, който имаше роля в администрацията на Рейгън като асистент секретар на хазната. Историята на KCNA се базира на онлайн блог на Робъртс, който цитира изказванията на Бродерик.

 enlightened Финландия не съществува
 
От теорията за плоската Земя не е имало по-голяма географска интрига, че Финландия, законна страна с население от 5,5 милиона души, е единствено машинация. Изглежда, че изказванието е оповестено за първи път от консуматор под псевдонима Raregans в Reddit през 2015 година.

В пост, обсъждащ странни неща, които вършат родителите, Raregans твърди, че родителите му са му споделили, че Япония е измислила със единодушието на Съветския съюз „ сушата “, наречена Финландия, където в действителност е вода, с цел да лови риба без ограничавания. След това той твърди, че рибата е била превозена през Съюз на съветските социалистически републики под прикритието на артикули на Nokia (японска компания) и че Организация на обединените нации също е взела участие в измамата на интернационалната общественост.

 enlightened Списание „ Economist “ знае по какъв начин ще наподобява новият международен ред
 
Водещото списание, отразяващо интернационалния бизнес и геополитиката, даде доста мотив за размисъл на заговорниците, когато разгласява прогнозите си за 2015 година

Корицата на броя „ Светът през 2015 година “, в който бяха включени международни водачи и поп културни персони, беше изпълнена с криптирани послания. Те включваха две стрели, забодени в земята с цифрите '11.5 'и '11.3' върху тях, „ Федерален запас “, написан на игра, наречена „ Паника “, облак от нуклеарни гъби под облика на лицемерен свят, човек свири на лула до Владимир Путин и някои други знаци.

Като се има поради, че The Economist е частично владеене на Ротшилд - богатото семейство, от дълго време обвързвано с теории за ръководство от едно международно държавно управление - някои хора се втурнаха да допускат, че по този начин владетелите в сянка се пробват да поддържат връзка между тях или да кодират образа на Новия международен ред.

Демократите управляват педофилска група във Вашингтон

Обърканата президентска акция през 2016 и изказванията в обществените медии доведоха до доктрина, че изтъкнати демократи, в това число Хилари Клинтън, са част от незаконна педофилска мрежа, настояща от пицария във Вашингтон, наречена Comet Ping Pong.

Тази доктрина се корени в имейлите, хакнати от акаунта на ръководителя на акцията на Клинтън Джон Подеста, месец преди изборите. След като е открито, че Подеста е загатнал Comet Ping Pong в имейлите си, оповестени от WikiLeaks , почитатели на тайните теории подправено заключиха, че пицарията се употребява като прикритие на интервенцията за трафик на деца за секс.

През декември 2016 година мъж стреля с пушка AR-15 вътре в пицарията, до момента в който „ саморазследваше “ изказванията. Осъден е на 4 години затвор. Оттогава тази доктрина е дискредитирана от редица медийни организации и полицията.

 enlightened Американска софтуерна компания прикри намесата на Украйна в изборите през 2016 година
 
Имаше друга съществена доктрина на конспирацията, обвързвана с изборите през 2016 година, която беше подхвърлена от Доналд Тръмп в неговия абсурден телефонен диалог с Украйна, само че се разпространяваше дружно с настояването му за следствие на Джо Байдън.

Според нея, CrowdStrike, частна охранителна компания със седалище в Калифорния, натоварена от Националния комитет на Демократическата партия да проверява нарушавания в сигурността на сървъра на партията, е скрила доказателства, че Украйна е хакнала този сървър (съхранявайки го в Украйна) и е обвинила Русия, с цел да прикрие ролята на Украйна.

Привържениците на тази доктрина, в това число самият Доналд Тръм п, настояват, че CrowdStrike е благосъстоятелност на „ богат украинец “, макар че в действителност съоснователят на компанията Дмитрий Алперович е роден в Русия и е жител на Съединени американски щати. По-късно стана ясно, че CrowdStrike в никакъв случай не е имала физически достъп до сървъра на демократите и е предала всички доказателства на Министерството на правораздаването, което не е разкрило никакви неточности от страна на компанията.

 enlightened Джефри Епщайн не се е самоубил
 
Финансистът Джефри Епщайн беше открит мъртъв в килията си в пандиза през август, до момента в който чакаше правосъден развой по обвинявания в трафик на деца. В формалния отчет на правосъдния патолог се стига до заключението, че Епщайн е употребявал чаршафа си, с цел да сътвори неподготвено въже и да се обеси.

Финансистът, който пледира „ почтен “ по обвиняванията, в предишното беше непосредствен с авторитетни персони като Бил Клинтън, Доналд Тръмп и принц Андрю. Подозрителните детайлности в историята (като обстоятелството, че той е бил свален от наблюдаване за самоубийство единствено дни преди гибелта си или че охранителите му спели тази нощ) подхранват теории, че някои от приятелите на Епщайн се пробват да му затворят устата вечно, с цел да не ги издаде.

Аутопсията разкри, че Епщайн има счупени кости на врата - пострадване, което може да се случи при самоубийство посредством обесване - макар че частен патолог, нает от фамилията на Епщайн, твърди, че пострадванията повече дават отговор на „ удушаване “. Министерството на правораздаването съобщи, че никой не е влизал в килията на Епщайн през нощта, когато той е умрял, което значи, че няма доказателства, които да допускат, че той е починал по различен метод, друг от самоубийството. Двамата пазачи, на които е предоставено да следят Епщайн, са упрекнати в скрит план и подправяне на видеозаписи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР