Независимо дали става дума за ангели, слизащи от небето, или

...
Независимо дали става дума за ангели, слизащи от небето, или
Коментари Харесай

НАСА нае свещеници, за да разбере как ще се справят с извънземните

Независимо дали става дума за ангели, слизащи от небето, или извънземни, идващи с мир, НАСА желае да знае по какъв начин тъкмо биха реагирали международните религии, в случай че се открият доказателства за извънземен живот. Ето за какво организацията финансира стратегия, с цел да разбере тъкмо това.

НАСА събира 24 теолози в Центъра за теологични изследвания в Принстън за едногодишна стратегия, наречена „ Обществените последствия от астробиологията “ през 2016 година, оповестява The Times. Групата е била натоварена със задачата да прегледа по какъв начин тъкмо религиите ще реагират на откриването на извънземен живот.

Това е задача, която си заслужава - изключително като се има поради, че милиарди хора по целия свят са свързани с вяра под една или друга форма. Как извънземният живот би трансформирал тяхното усещане за Бог? Как би повлияло това на неща като библейската история за сътворението? Трябва ли религиите да трансформират своята теория?

Оказва се, че в действителност няма да се промени доста.

„ Основните констатации са, че последователите на редица религиозни обичаи оповестяват, че могат да одобряват концепцията умерено “, декларира преподобният доктор Андрю Дейвисън, англикански духовник и теолог от Университета в Кеймбридж, който взе участие в програмата, в нова книга за самодейността, озаглавена „ Астробиология и християнска теория “ (Astrobiology and Christian Doctrine).
Дейвисън прибавя, че нерелигиозните общности като цяло са склонни да „ надценяват провокациите, пред които биха се сблъскали религиозните хора “, в случай че в миналото открием доказателства за извънземен живот.

Равин, имам и различен англикански духовник (не е виц) също декларират пред The Times, че християнската, еврейската и ислямската теория няма да бъдат накърнени, в случай че бъде открит извънземен живот.

Възхитително е, че НАСА ще събере група религиозни водачи, с цел да приказват за извънземни в продължение на една година. Въпреки това, това е също по този начин непретенциозно увещание за това какъв брой уверена е организацията в откриването на доказателства за извънземен живот в близко бъдеще.

Освен това, с новия галактически телескоп Джеймс Уеб, който се насочва към орбита, евентуално сме на границата най-сетне да отговорим на въпроса дали животът съществува някъде другаде или не. Логично е, че организацията желае да се увери, че всички ще се оправят с това.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР