Независимо дали сме креативни или не чак толкова много, всички

...
Независимо дали сме креативни или не чак толкова много, всички
Коментари Харесай

Вижте шедьоврите, генерирани от изкуствения интелект на Google

Независимо дали сме изобретателни или не чак толкоз доста, всички сме попадали в обстановка, в която би трябвало да опишем някаква концепция, показана под формата на изображение.

Било то идеалната рокля или пък класификация на видео игри, или просто кактус с мексиканска шапка в средата на пустинята - въображението може да играе тази игра до безспир. И в този момент си представете, че чиновниците, отговарящи за AI на Гугъл могат да я играят, тъй като след години интензивен труд, те към този момент могат да “зададат” критериите и изкуственият разсъдък да “създаде” за тях идеалното изображение.

До този миг, водач в генерирането на изображение от текст беше DALL-E - стратегия, основана от AI lab OpenA към Гугъл . Но софтуерният колос подвигна летвата и показа Imagen . Най общо казано, на програмата се подава текст, който тя трансформира в изображение.

Примерите са много фантастични и би трябвало да признаем - даже прекомерно идеални, предава Hicomm.

Разбира се, не би трябвало да се премълчава обстоятелството, че по всяка възможност за демонстрацията са определени най-хубавите резултати и в действителност напредъкът да не е чак толкоз модернизиран. Но може и да е.. Всъщност няма метод да преценим сами, тъй като Гугъл не счита да направи Imagen наличен за обществеността. И повода е повече от предвидима: евентуалните притеснителни приложения като да вземем за пример подправени вести, измами или тормоз.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР