Независимо дали сме избрали луксозен или пък по-бюджетен хотел, обикновено

...
Независимо дали сме избрали луксозен или пък по-бюджетен хотел, обикновено
Коментари Харесай

Хотелът, който предлага стаи... на открито

Независимо дали сме избрали първокласен или пък по-бюджетен хотел, нормално отсядаме в него, с цел да разполагаме най-малко с малко персонално пространство, когато сме на път. Двама швейцарци обаче " разрушават стените " на тази концепция с един тип апаратура, в която можем да преживеем тъкмо противоположното на спокойствието и комфорта на една хотелска стая, а точно - неспокойна нощувка, озвучена с трафик и носеща мирис на бензин из въздуха.

Зад Null Stern Hotel стоят братята концептуалисти Франк и Патрик Риклин и хотелиера Даниел Шарбоние. Заедно те основават " хотелска стая " навън и напълно с ясното схващане, че никой посетител няма да може да спи умерено. Но задачата им е точно тази - да останем будни, с цел да имаме време да помислим за обществените, икономическите и екологичните проблеми на актуалния свят.

Стаята, която се намира сред бензиностанция и оживено кръстовище във Вале, Швейцария напълно навън и е преднамерено без врата, таван или стени, е основана предходната година, когато светът още се отърсва от Covid пандемията. Подходът към тази антиидилична стая екипът разказва като " антитеза на конкуренцията към идеала ".

Идеята е гостите да се замислят за произхода и последствията от хубостта, комфорта и сигурността и да прегледат престоя си като инвестиция в своите размисли и възгледи за света. " Ако продължим в същата посока, в която сме през днешния ден, може да има повече антиидилични места, в сравнение с идилични ", споделят братята Риклин.

Хотелиерът Даниел Шарбоние пък споделя, че за него е било значимо да се покажат както идиличните аспекти на нашия свят и неговите зашеметяващи пейзажи, по този начин и " действителностите, пред които всички сме изправени ".

Всъщност Null Stern Hotel, който съществува от 2008 година, предлага и други три стаи, също навън, само че с надалеч по-приятна конюнктура. Те са ситуирани край швейцарските Алпи и още веднъж с минималистично обзавеждане - само двойно легло, две нощни шкафчета и нощни лампи.

Въпреки че на " хотела " му липсват доста общи улеснения, има едно много мощно преимущество - разполага с иконом, който обезпечава храна и извършва други поръчки на гостите по време на престоя им, написа Architectural Digest. Особено в антиидиличната стая, икономът е този, който обезпечава чувство за сигурност и грижа в среда на неустановеност.

Но лозунгът " Единствената звезда си ти " е и основната философия на Null Stern Hotel. Целта на създателите е да слагат гостите в центъра на прекарването. И очевидно съумяват да ги накарат да се почувстват по един в действителност специфичен метод. Защото нестандартната концепция на " хотела " е повече от сполучлива - потвърждава го описът, който е напълнен с имената на чакащи посетители, подготвени да похарчат почти едни 300 $ за нощувка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР