Независимо дали сме били на 10 или 20 години, всички

...
Независимо дали сме били на 10 или 20 години, всички
Коментари Харесай

7 причини да се целуваме повече, вижте ги

Независимо дали сме били на 10 или 20 години, всички помним първите си целувки. И първата целувка с всеки нов човек постоянно е (или най-малко би трябвало да бъде) вълнуваща - с прехвърчане на искри и пеперуди в стомаха. Но защото връзките напредват и "меденият " месец минава, е прекомерно всекидневно двойките да се целуват все по-малко и все по-рядко. Целуването обаче, без значение дали е скучно или вълнуващо, в действителност има доста преимущества както за нашето персонално здраве, по този начин и за благополучието на взаимоотношенията с колегата ни.

Повишава имунната система
Целуването наподобява нехигиенично - и в действителност в действителност е такова. Споделяме към 80 милиона бактерии по време на буйна 10-секундна целувка. Но има по-голяма възможност да се разболеем при здрависване, в сравнение с когато се целуваме. Скорошно изследване открива, че целуването усилва имунитета при дамите против Цитомегаловирус, който предизвиква вродени недостатъци на плода, в случай че дамата се разболее, до момента в който е бременна.

Намалява тревогата
Целувката работи успокояващо, понижава тревогата и ни кара да се усещаме по-малко уплашени, тъй като редуцира кортизола и усилва равнищата на серотонина в мозъка. Някои хора даже настояват, че целуването има сходни изгоди като тези от медитацията, която ни оказва помощ да бъдем по-спокойни и уравновесени.

Понижава кръвното налягане
Устните ни съдържат кръвоносни съдове, които се уголемяват, когато се целуваме. Според Райън Нейнстайн, еластичен хирург в Ню Йорк, по време на целувка кръвта е ориентирана към лицето и надалеч от останалата част от тялото, тъй че поръчката за работата на сърцето се намалява, което води до понижаване на кръвното налягане. Нещо повече, защото сърцето ни се вълнува от възбудата на буйната целувка, нашият кръвен поток се усилва, което също способства за понижаване на високото кръвно налягане, разкрива Independent.

Тренировка за мускулите на лицето
Използваме до 30 лицеви мускулa до момента в който се целуваме, което тонизира лицето. Така че, до момента в който се постанова да се трудим старателно във фитнеса с цел да оформим бицепсите си, всичко, от което се нуждаем, с цел да вкараме във форма лицето си, е малко буйно целуване.

Добра хигиена на зъбите
Обмяната на слюнка с някой различен усилва потока на личната ни, което спомага за поддържането на здравето на устата, зъбите и венците. Нещо повече, в случай че слюноотделяме повече, това ще ни помогне да се отървем от заседналата по зъбите храна.

Да намерим подобаващ сътрудник
Целуването с езици идва от еволюционното предпочитание да се откри генетично съчетаем сътрудник. Целуването - като допиране и миризма - е акт, задвижван от страсти, който ни разрешава да идентифицираме най-съвместимия и еволюционно удобен сътрудник. Целуването ни дава опция и да разберем дали я има искрата още в ранните стадии на срещите с някого.

Укрепва връзката
Добрата целувка освобождава хормона окситоцин - "любовният хормон ", за който изследванията демонстрират, че оказва помощ на моногамните хора да са правилни и усилва доверението на сътрудниците един към различен. Целувката също освобождава хормона допамин, който укрепва възприятията на сантиментална обвързаност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР