Независимо дали се изкушавате да се поддадете на желанието за

...
Независимо дали се изкушавате да се поддадете на желанието за
Коментари Харесай

3 упражнения, които ще ви направят психически по-силни само за 5 минути

Независимо дали се изкушавате да се поддадете на желанието за парче торта, или сте на път да се откажете от задачите си, издръжливостта и постоянството се реализират мъчно. Но преди да се вините, че ви липсва воля или да измисляте оправдания за не по този начин звездното си показване, имайте поради следното: задоволителни са по няколко минути дневно, с цел да изградите душевния мускул, от който се нуждаете, с цел да достигнете най-пълния си капацитет, написа Obekti.bg .

Изграждането на психологична мощ е сходно на построяването на физическа. Когато вършиме по 50 лицеви опори всеки ден, това лишава дребна част от времето ви, само че в случай че проявявате неизменност, ще развиете мощни мускули в горната част на тялото.

Така и няколко минути дневно са задоволителни, с цел да упражнявате мозъка си да мисли друго, да управлявате страстите си и да действате по-продуктивно.

Макар че има доста извършения, които могат да оказват помощ в това отношение, представяме ви три, които лишават по-малко от пет минути.

1. Определете три неща, за които сте признателни

Множество проучвания откриват, че благодарността има голямо влияние върху психологичното здраве, като усилва щастието и понижава депресията.

Превърнете благодарността във ежедневен табиет, като определите три неща в живота си, за които сте признателни. Може да бъде нещо напълно простичко – чистата вода, която тече от кранчето, или хладния бриз в парещ ден. Записвайте по три неща всеки ден, заран или вечер, в специфичен дневник и благодарността ще се трансформира във втора природа. Резултатите от това варират от по-добър сън до по-добра имунна отбрана.

2. Съсредоточете се върху сегашния миг

Трудно е да бъдем мощни, когато в главата ни се върти нещо, което се е случило предходната седмица или се тревожим, че на следващия ден може да се случи нещо неприятно. Настоящият миг е единственият, в който можете да измененията държанието си.

Т.нар. „ съзнателна медитация “ (mindfulness), която се състои в умишлено ориентиране на вниманието към сегашния миг, има голям брой физически и психологични изгоди, измежду които понижаване на напрежението и по-състрадателен вътрешен разговор.

Отделете минута, с цел да се фокусирате върху това, което се случва към вас. Чуйте звуците. Огледайте стаята и вижте какво ще забележите. Сканирайте тялото си и обърнете внимание на чувствата в него.

С постоянна процедура ще увеличите способността си да се съсредоточавате, което не е елементарно в днешния забързан свят. Ще можете да се насладите на всеки миг, тъй като ще бъдете по-малко разсеяни от вчерашните проблеми и паниките за на следващия ден.

3. Действайте „ като че ли “

Може да е изкушаващо да чакате, до момента в който се почувствате друго, с цел да извършите смяна.  Но в случай че чакате да повярвате повече в себе си, с цел да кандидатствате за покачване, или да се почувствате по-щастливи, с цел да поканите другари на вечеря, това ще по-скоро ще ви навреди. Вместо това изследванията демонстрират, че би трябвало да се държите като индивида, който желаете да станете. Когато измененията държанието си, мислите и страстите ще последват.

Когато сме тъжни, раменете увисват и погледът се забива в пода, само че това състояние на тялото ни поддържа в депресивно положение. Изтеглете раменете обратно и се усмихнете все пак и ще усетите неотложно усъвършенстване в настроението си.

Не очаквайте възприятието на самонадеяност да пристигна отникъде. Вместо това се запитайте „ Как мога да се държа решително? “ Ако действате като убеден човек, даже когато сте изпълнени със подозрения в себе си, това ще ви помогне да се почувствате по-уверени. Изследанията сочат, че когато се държите решително, това усилва и доверието на другите хора във вас.

Запитайте се „ Как би постъпил един душевно мощен човек? “ След което действайте по този начин, като че ли към този момент се чувствате мощни. Ще усетите прилив на сили и убеденост.

Правете „ душевните лицеви опори “ постоянно

Всеки ден дава опция за създаване на психологичните ни мускули. Простите, къси извършения, изпълнявани с неизменност, са пробван метод за реализиране на тази цел.

Обърнете внимание и неприятните привички, които ограбват от психическите ви сили. Да се самосъжалявате, да се предавате след първия неуспех и или да се отказвате от вдишване на отговорност са единствено част от навиците, които могат да скапват душевната ви форма. Спазвайте режим по този начин, както бихте го правили за построяването на тялото си. Резултатите няма да закъснеят.

Източник: Psychology Today
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР