Независимо дали приготвяме някакъв сладкиш, или ни трябват яйца за

...
Независимо дали приготвяме някакъв сладкиш, или ни трябват яйца за
Коментари Харесай

Защо да не чупим яйцата в ръба на купата

Независимо дали подготвяме някакъв сладкиш, или ни трябват яйца за панировка, една от най-разпространените техники за чупенето на яйцето е да използваме ръба на купата.
 Яйцата и по какъв начин да разберем дали към момента са годни за консумация
Лесен метод да разберем годни ли са яйцата за консумация

И то без да ги чупим

Счупването на яйцата на ръба на купата може да е известен способ, само че има своите дефекти. Според Reader`s Digest по този метод се усилва риска дребни късчета черупки да попаднат в купата. Защо?

Първо (и най-очевидно), тъй като счупваме яйцето тъкмо над купата, тъй че в случай че го ударим с по-голяма мощ и то се разбие, там ще паднат всички части черупка.
 Снимка 489414

Когато счупим яйцето върху равна повърхнина, като плот, вътрешната мембрана (тънката люспа) остава непокътната, което ни оказва помощ да задържим дребните части върху самата черупка и да оставим единствено яйцето да попадне в нашата купа.

Ако не получим добра цепнатина с първия удар и опитаме още веднъж, прекомерно доста разтрошаваме черупката и когато се опитаме да я отворим, с цел да падне яйцето, в действителност я раздърпваме. Така в купата попадат дребни късчета от черупката с всичките им бактерии, които влизат в контакт с жълтъците и белтъците.

Всъщност най-хубавият способ е да използваме равна повърхнина и да използван вярното количество мощ към " екватора на яйцата " или центъра на яйцето, с цел да получим положително и чисто разчупване.
 Яйцата и за какво някъде се съхраняват в хладилника, а другаде - не
Защо някъде съхраняват яйцата в хладилника, а другаде - не

Различните стандарти
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР