Независимо дали приготвяме храна за себе си или за гости,

...
Независимо дали приготвяме храна за себе си или за гости,
Коментари Харесай

Най-засищащата и харесвана от всички салата

Независимо дали подготвяме храна за себе си или за посетители, които чакаме да посрещнем, купата огромна, свежа салата постоянно участва на масата на множеството фамилии.
 Съставката, която ще направи зелевата салата още по-вкусна
Съставката, която ще направи зелевата салата още по-вкусна

За още повече хрупкавост и експресивен усет

Много евентуално е обаче към този момент да сме тествали множеството предписания за салати и да ни се желае идващият път да заложим на нещо по-различно. И положителната вест е, че салатите в действителност могат да бъдат безпределно разнородни и да ги превърнем от напълно леко ядене до засищащо главно. А това зависи от избора ни на съставки.

Затова и идната салата няма точна рецепта, и това е още една причина да я харесваме още повече - можем да я променяме по отношение на личния си усет или пък този на гостите ни.

Но с цел да бъде засищаща, главната съставна част, която не трябва да забравяме, е пастата. Освен че е питателна, надали има човек, който да не обича да я похапва. А в комбиниране със свежи зеленчуци и дресинг, а даже и малко италианско сирене и късчета салам, може да се трансформира в нещо, което не бихме могли да опитаме в който и да било ресторант.

Нека стартираме оттова, че най-подходящият тип паста за салата са фузили, макарони, пенне, ригатони и тортелини да вземем за пример (общо взето всичко, друго от спагети). Ако желаеме да се придържаме към по-италианския жанр, можем да съвместим предварително сварения определен от нас тип паста със зеленчуци като краставица, домат, спанак и червен лук.

По предпочитание можем да я обогатим още повече с малко моцарела и италиански салам. Това, което обаче е добре да не пропущаме, е дресингът. Правим го с лимонен сок и бял винен оцет, дижонска горчица, чесън, мед, свеж магданоз, сушен риган, мащерка, маслиново масло, сол и черен пипер.

Салатата се подготвя елементарно, също така можем да създадем по-голямо количество и да я съхраняваме в ледник. По този метод ще имаме и за през седмицата, когато нормално съвсем на никого не му се отделя доста време в кухнята.
 5 от най-скъпите салати в света
Когато салатата е с шокиращо висока цена

Колко може да коства една салата

И не на последно място, както към този момент споменахме, харесваме тази концепция за салата и поради това, че може да я разнообразяваме. Така да вземем за пример можем да я опитаме и с артишок, сушени домати и настъргани моркови. А в дните когато сме по-гладни - да прибавим късчета пилешко. За вегетарианците пък има алтернатива и да сменят типа сирене - с изключение на моцарела, бихме могли да прибавим и бяло сирене, проволоне или чедър, написа The Spruce Eats.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР