Независимо дали пътувате до някоя близка европейска държава или пък

...
Независимо дали пътувате до някоя близка европейска държава или пък
Коментари Харесай

Защо изключваме смартфона си по време на полет?

Независимо дали пътувате до някоя близка европейска страна или пък до далечна екзотична дестинация при започване на полета си наложително ще чуете инструкциите за сигурност, както и учтивата молба да изключите мобилните си устройства или да ги оставите на " самолетен режим ".

Повечето пасажери, които летят постоянно, са наясно, че това е значимо да се направи, само че не са сигурни каква тъкмо е повода и с какво електрониката пречи.

Вероятно някои от тях са се чудили дали в случай че не изпълнят тази рекомендация, работещото на естествен режим устройство може да докара до случай със самолета.

Краткият отговор е, че от едно или няколко работещи устройства може би няма да се случи нещо ужасно, пишат в заставам обява по въпроса от онлайн платформата на енциклопедия " Британика ". Важно е обаче да се знае по какъв начин тъкмо те въздействат върху техниката в летателните машини, с цел да е ясно за какво това се прави.

На първо място електронните джаджи си взаимодействат със самия аероплан. Най-общо казано мобилните устройства имат функционалността да " търсят " и да се свързват с безжична интернет мрежа или с клетъчни кули, когато това е допустимо.

По този метод те се трансформират в трансмитери за радиовълни с ниска периодичност. Така те вършат връзка с клетъчни кули и други източници на сигнал, само че и изпращат към тях подобен.

Казано по различен метод, когато електронно устройство е в деен режим, то изпраща радио сигнали, само че когато е в самолетен режим, това е невероятно.

Авиокомпаниите означават, че има късмет тези радио сигнали да въздействат върху значимите за самолетите системи и датчици, които оказват помощ на летателните машини да " споделят " между тях, както и да заобикалят произшествия.

На процедура е малко евентуално радиовълните от едно мобилно устройство да пречи на електронното съоръжение на модерните самолети, които се употребяват в авиацията. Въпреки това точно сходни разстройства в системата на самолетите са посочвани измежду аргументите за две произшествия - една в Швейцария през 2000 година и една в Нова Зеландия през 2003 година.

Дори да не доведат до по-сериозни произшествия обаче те могат да са причина за разстройства в техниката, употребена от водачите. Това от своя страна ще им попречи да разчитат вярно сигналите, подавани от нея.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР