Независимо дали искате да се преместите заради техническа работа, или

...
Независимо дали искате да се преместите заради техническа работа, или
Коментари Харесай

„Дунавска перла“: Какво прави Будапеща топ дестинация за дигитални номади

Независимо дали желаете да се преместите поради техническа работа, или към този момент имате такава, и желаете да работите отдалечено от някое ново място, Будапеща може да оглави листата ви с стремежи. „ Дунавската перла “ има с какво да похвали дотолкоз, че самите й речни крайбрежия са обект на международното завещание на ЮНЕСКО. Градът има красива архитектура - от замъка “Буда ” до първокласните магазини на бул. “Андраши ”, написа Euronews.

В Будапеща има спокойни и тихи места, както и такива, където нощният живот кипи. Системата за публичен превоз е добра и като туристически град, Будапеща притегля служащи мигранти и цифрови номади. Предимство е, че в града британският е език, който е широкоразпространен.

Континенталният климат на Будапеща е удобен - свежи студени зими и горещи лета, а след през целия ден работа над компютъра, човек може да се отпусне в една от известните термални бани в града.
По-достъпен от други градове
Будапеща също е относително на ниска цена град за живеене. Според класацията на Mercer за 2022 - Cost of Living City Ranking – градът заема 180-то място като разноски за живот на интернационалните чиновници. Това демонстрира какъв брой по-евтин е от Лондон (15 място), Париж (35 място) или Берлин (46 място). Разходите за живот в Будапеща са с 50% по-евтини от Париж и с 61% по-евтини от Лондон.

Унгарската столица също има висок резултат като един от най-хубавите градове в света за цифрови номади. В града има доста кафенета с отличен WiFi и добър избор от налични коуъркинг пространства. Освен това се счита за много безвреден спрямо други градове с неговия размер (население 1.7 милиона души).

Въпреки че не е страна от еврозоната, унгарският форинт е националната валута. В Будапеща има огромно многообразие от варианти за настаняване, които варират към €800 на месец. Докато страната изпадна в криза през втората половина на предходната година на фона на по-високите цени на силата и стягането на паричната политика, годишният напредък на Брутният вътрешен продукт се чака да се увеличи още веднъж до 2.8% до 2024 година

Освен това инфлацията, макар че се чака леко да нарасне през идната година до към 16%, би трябвало да спадне назад до 4% през 2024 година Безработицата в града е ниска - към 4% - на процедура цялостна претовареност. Това прави Будапеща превъзходен вид за търсещите работа.
Бъдеще, в което си коства да инвестирате
Разбира се, не всичко, което свети, е злато. Страната, която има население от 9.7 милиона, е произвела единствено един еднорог, LogMeIn. Населението й също понижава. Освен това Европейски Съюз има съществени опасения по отношение на похищенията върху върховенството на закона от дясното държавно управление на Унгария. Положителната страна е, че наподобява, че ръководещите в Унгария вършат нужните промени, с цел да отключат финансиране от Европейски Съюз на стойност милиарди евро.

Перспективите на софтуерния бранш на Будапеща се ускоряват. Според Seedtable, предходната година започващите компании в града са събрали 160 милиона $ (149 милиона евро) по отношение на 150 милиона $ (139 милиона евро) през миналата година, което е индикатор за възходящи благоприятни условия за претовареност.

Като цяло McKinsey, световна консултантска компания за ръководство, счита, че Унгария към този момент изпреварва централноевропейските страни във връзка с най-високия дял на ИКТ експерти в района.

Иновации се случват и измежду одобрени компании. Nokia влага милиони евро в R&D център там. Британският производител на чипове Arm има офис в региона на Пеща, до момента в който HTEC Group от Сан Франциско също възнамерява да развие наличие в града.

Освен това има доста локални гении, в това число компании като 3D експерта Formlabs и Prezi, производител на принадлежности за виртуални презентации и видеоконференции. IBM купи локалния Ustream и в този момент е хазаин на IBM Lab в Будапеща, фокусиран върху видео стрийминг и доставка на корпоративно наличие.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР