Независимо дали искате да подобрите цялостното си здравословно състояние дългосрочно

...
Независимо дали искате да подобрите цялостното си здравословно състояние дългосрочно
Коментари Харесай

Най-ефективните начини за бързо горене на мазнини

Независимо дали желаете да подобрите цялостното си здравословно положение дълготрайно или просто да свалите няколко кг за лятото, изгарянето на непотребните мазнини може да се окаже съществено предизвикателство, написа Edna.bg.

За благополучие, има доста ефикасни и потвърдено работещи стъпки, които можете да предприемете, с цел да ускорите изгарянето на мазнините. Най-важното по време на този развой е да на вредите на здравето си!

Това са 14-те най-хубави метода за бързо изгаряне на мазнини и загуба на ненужно тегло.

Започнете със силови тренировки
Силовите тренировки са тип извършения, които редуцират на мускулите в резултат на противодействие, което води до създаване на мускулна маса и усилва силата. Най-често силовите тренировки включват повдигане на тежести. Силовите тренировки понижават доста висцералните мазнини при хора с метаболитен синдром. Висцералната мастна тъкан е тип рискова лой, която се натрупва към органите.

Друго изследване демонстрира, че в случай че 12 седмици вършиме силови тренировки в комбиниране с аеробни извършения, ще постигнете много по-добър резултат за понижаване на телесните мазнини, в сравнение с в случай че вършиме единствено аеробни извършения. Силовите тренировки усилват броя на калориите, които тялото изгаря, когато сте в положение на покой. Правенето на извършения с тежестта на тялото, повдигането на тежести или потреблението на фитнес уреди са няколко лесни метода да започнете със силовите тренировки.
Спазвайте високо протеинова диета
Включването на повече богати на протеини храни в диетата ви е ефикасен метод да намалите апетита си и да изгорите повече мазнини. Консумацията на по-висококачествен протеин е обвързвана с по-нисък риск от струпване на мазнини. Високопротеиновата диета оказва помощ да запазите мускулната маса и да не забавяте метаболизма по време на намаляване. Увеличаването на приема на протеини може да усили възприятието за задоволеност и да понижи апетита. Яжте няколко пъти дневно храни с високо наличие на протеини, с цел да забързате изгарянето на мазнините. Богати на протеини храни са месото, морските блага, яйцата, бобовите растения и млечните артикули.
Подсигурете си повече и първокласен сън
Ранното лягане или малко по-късното ставане би могло да помогне за изгарянето на мазнини и да предотврати напълняването. Липсата на сън може да способства за смяна в хормоните, виновни за глада, което води до повишение на апетита и по-висок риск от затлъстяване. Всеки има потребност от друго количество сън, само че множеството изследвания са открили, че тялото би трябвало да получава най-малко седем часа сън на нощ, с цел да действа обикновено. Спете постоянно, ограничете приема на кофеин и сведете до най-малко потреблението на електронни устройства преди лягане, с цел да подпомогнете здравословния цикъл на съня.
Добавете оцет към диетата си
Оцетът е добре прочут с изгодата, която носи за здравето. Той влияе върху здравето на сърцето и управлява кръвната захар. Според някои проучвания приемът на оцет може да подкрепи изгарянето на мазнини. Консумацията на 1-2 супени лъжици (15-30 мл) оцет на ден понижава телесното тегло, мазнините и междинната обиколка на талията за интервал от 12 седмици. Консумирането на оцет също е потвърдено, че ускорява чувството за задоволеност и понижава апетита. Лесно е да включите оцета в диетата си. Може да разреждате ябълков оцет с вода и да го пиете като напитка няколко пъти дневно дружно с храна. Ако не ви подхожда пиенето на оцет, можете да го употребявате и за подготвяне на дресинги, сосове и маринати.
Яжте повече здравословни мазнини
Възможно е да ви звучи необичайно, само че увеличението на приема на здравословни мазнини може да помогне да предотвратите наддаването на тегло и да ви помогне да поддържате чувството за задоволеност. Мазнините се преработват постепенно от храносмилателната система, което води до понижаване апетита. Ако спазвате средиземноморска диета, обогатена със здравословни мазнини от зехтин и ядки, има по-малък риск от наддаване на тегло спрямо диета с ниско наличие на мазнини.

Проведени са проучвания върху животни, които потвърждават, че нездравословните мазнини или така наречените трансмазнини усилват затлъстяването. Зехтинът, кокосовото масло, авокадото, ядките и семената са единствено няколко образеца за здравословни типове мазнини, които могат да имат удобно влияние върху отслабването. Имайте поради обаче, че здравословните мазнини въпреки всичко имат високо наличие на калории, тъй че ги консумирайте умерено.
Пийте по-здравословни питиета
Замяната на подсладените питиета с други по-здравословни е един от най-лесните способи за увеличение на изгарянето на мазнини. Например содата и сокът са цялостни с калории и имат дребна хранителна стойност. Алкохолът също е с високо наличие на калории. Той също по този начин има резултата да смъква задръжките, което прави по-голяма вероятността да преядете.

Ограничаването на тези питиета може да помогне да намалите приема на калории и да поддържате добра линия. Вместо тях изберете питиета без калории като вода или зелен чай. Той съдържа кофеин и е богат на антиоксиданти, които могат да оказват помощ за изгаряне на мазнините и усилване на метаболизма. Замяната на една или две чаши висококалорични питиета дневно с вода или зелен чай е добър и елементарен метод да увеличите изгарянето на мазнини.
Консумирайте повече фибри
Фибрите всмукват водата и се движат постепенно през храносмилателния тракт, което ви кара да се чувствате сити по-дълго време. Увеличаването на приема на храни с високо наличие на фибри може да ви защищити от напълняване и струпване на мазнини. Плодовете, зеленчуците, бобовите растения, пълнозърнестите храни, ядките и семената са няколко образеца за храни с високо наличие на фибри, които могат да засилят изгарянето на мазнини и да доведат до намаляване.
Спрете рафинираните въглехидрати
Намаляването да техния банкет може да докара до намаляване. По време на преработката на зърната от тях се лишават триците и зародиша им, което води до краен артикул с ниско наличие на фибри и хранителни субстанции. Преработените въглехидрати имат по-висок гликемичен показател, което може да аргументи съмнения в равнищата на кръвната захар и да докара до нараснало възприятие на апетит.

Проучванията демонстрират, че диета с високо наличие на рафинирани въглехидрати може да докара до увеличение на мазнините. Обратно, диета с високо наличие на пълнозърнести храни води до понижаване на телесното тегло. За най-хубави резултати намалете приема на сладкиши, модифицирани храни, тестени произведения и бели хлябове. Заменете ги с пълнозърнести храни като пълнозърнеста пшеница, киноа, елда, ечемик и овес.
Увеличете кардио тренировките
Кардиото, известно още като аеробни извършения, е една от най-често срещаните форми на извършения. Те упражняват сърцето и белите дробове. Добавянето на кардио извършения към вашата рутина може да бъде един от най-ефективните способи за бързо намаляване.

За най-хубав резултат се предлага сред 150-300 минути извършения седмично или почти 20-40 минути кардио всеки ден. Тичането, ходенето, колоезденето и плуването са единствено няколко образеца за кардио извършения, които могат да оказват помощ за бързо намаляване и са добър старт на всяка диета.
Пийте кафе
Кофеинът подкрепя изгарянето на мазните. Той работи като стимулант на централната нервна система, покачва метаболизма и ускорява разграждането на мастните киселини. Приемът на кофеин може краткотрайно да усили енергийния разход на тялото и да ускори метаболизма с 3–11%. За да увеличите оптимално изгодите от кафето, пропуснете сметаната и захарта. Вместо това се наслаждавайте на черно кафе или такова с малко количество мляко, с цел да не приемате непотребни калории. Избягвайте кафето следобяд и вечер, с цел да се насладите на първокласен сън.
Опитайте интервалните тренировки с висока активност - HIIT (High Intensity Interval Training)
Това са тренировки с висока активност, които комбинират кардио и упражненията за устойчивост. При нея се редуват интервали на мощна интензивност с къси интервали на възобновяване, за да се поддържа нарасналата сърдечна периодичност. HIIT може да бъде необикновено ефикасен метод за изгаряне на мазнини и загуба на тегло. HIIT може да ви помогне да изгорите повече калории за по-кратко време, в сравнение с други форми на кардио. Лесен метод да започнете с HIIT е да опитате да редувате в продължение на 30 секунди вървене, с джогинг или спринт. Можете също по този начин да вършиме лицеви опори или клекове с къс интервал на отмора сред тях.
Добавете пробиотици към диетата си
Пробиотиците са тип потребни бактерии, намиращи се в храносмилателния ви тракт, за които е потвърдено, че усъвършенстват доста здравето. Бактериите в червата играят значима роля за реализиране на добър имунитет и психологично здраве. Някои пробиотици от рода на лактобацилите могат да бъдат изключително ефикасни при битката с непотребните килограми и мазнините. Приемът на добавки е бърз и елементарен метод за приемане на съсредоточена доза пробиотици всеки ден. Като опция можете да опитате да добавите някои богати на пробиотици храни към диетата си като българското кисело мляко, японската храна натто, гъба комбуча, обичайното корейско кимчи и кисело зеле.
Увеличете приема на желязо
Желязото е извънредно значим минерал за организма. Дефицитът на желязо може да повлияе на здравето на щитовидната жлеза. Тази дребна жлеза във врата отделя хормони, които контролират метаболизма. Ниските равнища на желязо в организма могат да бъдат свързани с нарушена функционалност на щитовидната жлеза и нарушение на производството на тиреоидни хормони. Симптоми на понижена функционалност на щитовидната жлеза са уязвимост, отмалялост, зной и наддаване на тегло. Недостигът на желязо може да аргументи признаци като отмалялост, виене на свят, главоболие и зной.

Лечението на недостига на желязо може да забърза метаболизма ви, да се пребори с умората и да увеличи равнището на вашата интензивност. За страдание, доста хора страдат от липса на желязо. Жените, бебетата, децата, веганите и вегетарианците са изложени на по-висок риск. Желязо се съдържа в месото, морските блага, зърнените храни, листните зелени зеленчуци, сушените плодове и боба.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР