Независимо дали има мнозинство за подкрепа първата политическа сила ще

...
Независимо дали има мнозинство за подкрепа първата политическа сила ще
Коментари Харесай

И без мнозинство ГЕРБ ще предложи състав на правителство

Независимо дали има болшинство за поддръжка първата политическа мощ ще предложи на Народното събрание състав на държавно управление.

„ Ние би трябвало да го създадем най-малкото поради нашите гласоподаватели, тъй като най-голямата партия има роля да излъчи държавно управление “, заяви пред БТВ някогашният финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов.

„ Продължаваме промяната " и „ Демократична България “ остават на позицията, че няма да поддържат кабинет на , не са сигурни и че ще вземат участие в образуването на болшинства по общи тематики.

В последните дни се появи тематиката за кабинет на малцинството.

„ До момента не сме обсъждали такава догадка, само че в случай че пристигна при нас мандатът, ще седнем и ще го обсъдим. Важно първата политическа партия да направи държавно управление, а в случай че не съумеят да направи ГЕРБ правителство, то това би бил един персонален неуспех на Бойко Борисов “, изясни Настимир Ананиев от „ Продължаваме промяната “.

„ Няма да подкрепим държавно управление с мандат на . Ще изчакаме Политическа партия да предложат. Много е евентуално да ги подкрепим “, уточни Кремена Кунева от „ Демократична България “.

Ако първите и вторите не съумеят, държавно управление може да предложи групировката, която получи третия мандат. БСП са подготвени с формула, в случай че той отиде при тях.

„ Това би била формула, която да разреши Народно събрание да работи, а държавно управление да обезпечи нужното успокоение на българските жители “, уточни Атанас Зафиров, зам.-председател на БСП.

Дори и да се стигне до разформироване на 48-ото Народно заседание партиите са единомислещи - измежду главните задания са парите на страната за 2023 година.

„ Нашето мнение е, че без образуване на устойчиво болшинство, не би трябвало да одобряваме бюджет, тъй като ще създадем неточност, още повече ще подкопаем финансовата непоклатимост по популистки аргументи “, акцентира Йордан Цонев от ДПС.

Председателят на „ Възраждане “ Костадин Костадинов изрази песимизъм:

„ В състава на Народното събрание виждате че има една безредна евроатлантическа навалица, която мъчно може да се координира сама със себе си “.

Парламентът ще заседава изключително на следващия ден. На дневен ред са парите на страната за идната година.

Министърът на финансите Росица Велкова ще регистрира осъществяването на бюджета за тази година и ще показа плана на финансовата рамка за идната година. Искането за чуването е не БСП и .

Формациите в Народното събрание към момента нямат пресечни точки във връзка с съставянето на постоянно държавно управление, само че са единомислещи, че даже и да не успят, бюджетът би трябвало да бъде признат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР