Независимо че сме свикнали да я виждаме усмихната и закачлива,

...
Независимо че сме свикнали да я виждаме усмихната и закачлива,
Коментари Харесай

Жестока драма разделила Катето Евро от баща й!

Независимо че сме привикнали да я виждаме усмихната и закачлива, Катето Евро крие доста трагични обстановки в душата си. И може би най-жестоката е раздялата й с татко й преди години, която няма да не помни в никакъв случай.

Когато е единствено на 5 годинки на бъдещата актриса й се постанова да преживее същински призрачен сън. Семейството й се разрушава пред очите й, само че наложително, а не по избор на родителите й.

" Живеехме в Корча, Албания, откъдето е родом моя татко. Майка ми обаче, се е прибирала в България, където е родила мен и брат ми, а по-късно отново се е прибирала в Албания, с цел да е при мъжа си. Не щеш ли обаче, през ’61-ва взема решение да ни докара още веднъж в България, с цел да ни видят бабите и дядовците и тъкмо тогава затварят границите. Албания се скарва със Съветския съюз и затваря границите си за всички социалистически тогава страни. Така майка ми остава в България, а татко ми – в Албания. И повече в никакъв случай не се събираме ", споделя с доста болежка актрисата, а тази история е една от многото, които тя разказва в автобиографичната си книга " Катерина Евро... и още нещо ", чиято премиера направи преди дни.



" За мен тези мемоари са доста тежки, тъй като аз си припомням всичко това, макар че бях едвам на 5 години. Спомням си какъв брой доста тъгувах за татко си, какъв брой желаех да съм с него. И все съм пяла една албанска песничка, седнала на стълбите и гледаща към небето, с цел да видя дали баща ще пристигна да ме вземе с един аероплан. Никога не се видяхме повече в живота. Границите бяха затворени, а и писмата не доближиха до него – нито пък неговите до нас. Той се е опитвал да бяга през Италия, само че са го хванали. И нашето семейство не е единственото разграничено семейство. Такова беше интернационалното състояние тогава ", прибавя още тя, написа show.blitz.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР