Независимо, че съм жена в политиката, през това събитие трябва

...
Независимо, че съм жена в политиката, през това събитие трябва
Коментари Харесай

Бориславова: Ако се върна назад след всички атаки срещу мен, пак бих влязла в политиката

" Независимо, че съм жена в политиката, през това събитие би трябвало да мина като всяка една друга жена. Единствената разлика ще бъде, че евентуално ще имам повече фотоси с стомах в жълтите медии ", споделя Бориславова за бременността си, която разказва като лека и безпроблемна дотук. " Аз съм на 33 години и знам какво ми харесва и какво ми е значимо. В момента това, което ме тормози е, по какъв начин ще се трансформира като човек, поради всички хормонални несъответствия ", споделя още тя. 

Бориславова специализирала право в " Харвард " и е една от трите българки, включени в листата на интернационалното списание " Форбс " за най-успешни млади бизнесмени в света за 2018 година Относно образованието си споделя, че има разлика преди и след " Харвард ".

" Всеки се вълнува и ти стиска палци преди да заминеш да учиш в влиятелно учебно заведение на Запад, а откакто се върнеш това се заменя с едно възприятие на стеснение: " Защо ни навираш в носа, че си приключил " Харвард ". 

За фамилията си споделя, че майка ѝ постоянно насърчавала нея и 11 месеца по-малката ѝ сестра да бъдат най-хубави в това, което могат. 

" На мен домакинските занимания не са ми уязвимост, нито като желания да ги свърша, нито като успеваемост. Загуба на време е. И нито един път през годините майка ѝ не споделила - " би трябвало да умееш да сготвиш на мъжа ти " или " да миеш чинии, тъй като това е задачата на една стопанка ". 

Бориславова не си представяла, че ще влезе в политиката. " Даже е доста смешно, тъй като преди да стана депутат в никакъв случай не бях гледала съвещание на Народното събрание. Преди да стана представител на държавното управление не бях гледала брифинг на Министерския съвет, порадисилното ми отрицание към предходните, признава тя.

Първият ѝ допир с политиката бил през 2016 година, когато се върнала от Съединени американски щати. Разхождала се пред Народния спектакъл, където доста ѝ харесало. " Само няколко метра по-надолу картината беше доста по-различно. Започваш да се цапаш по плаващи плочки, в метрото виждаш смачкани от живота хора, бездомните кучета в " Обеля ", дупки ", спомня си тя. В този интервал се включила към " Да, България ", само че огромната сила не съумяла да се трансформира в нещо по-устойчиво.

" В един прекрасен априлски ден в адвокатската фирма, в която работих, получих предложение от Кирил Петков да му оказвам помощ като длъжностен министър на стопанската система ", описа тя. Покрай промяната на управлението на Българската банка за развиване пристигнали и първите офанзиви към нея. " Започнаха да се пишат всякакви жълти публикации и погрешни неща, като това, че съм взимала баснословни суми от банката, с цел да правя тази работа ", напомня тя. Тогава траяла да работи и в адвокатската фирма, и да оказва помощ на Кирил Петков и Асен Василев, а позитивното било, че съумяла да качи 5 кг. 

Първите няколко пъти след учредяването на " Продължаваме промяната " пък не се престрашила да вземе това решение и да се причисли към тях. А от адвокатската фирма ѝ споделили, че в случай че не стане депутат, няма да я вземат назад, тъй като не желали да се политизират. 

" Аз не съм човек, който просто се пуска по течението. Спомням си една събота, когато работех в адвокатската фирма, а през това време водачите на листите бяха събрани в една зала. Започнаха да ми споделят какъв брой вдъхновяващи персони са срещнали на нея. Седях няколко часа и се прибрах у дома. Казах си, че и аз желая да съм част от хората, искащи да трансформират нещо, а не да имам сигурна заплата ", спомня си Бориславова. 

" Ако можех да се върна година и половина-две обратно и знам какво иска ми се случи - с всички офанзиви и песни (бел. ред.: сценаристите на Слави Трифонов я възпяха в иронична песен), бих взела същото решение ", безапелационна е Лена Бориславова. Заради политиката ѝ е лишен " комфортът да бъдеш елементарен човек ". " Атаките против мен са били не поради работата ми, а тъй като нося бели маратонки, или за какво в един пъзел от картини Българската национална телевизия ги е сложила по този начин, че все едно се държа за ръка с премиера ", сподели още тя.

" Всичката слама и мръсотия, която се излива, рефлектира и върху баби, майки и родственици. На тях не им става прелестно и не знаеш дали ще могат да понесат цялата тази тежест. Факт е, че моите баби от време на време са се разстройвали от всички неща, които се изписаха ", споделя още някогашната депутатка. 

С Мирослав Иванов не съумели да се оженят поради пандемията от COVID-19. Разказва с усмивка, че обичаното им заглавие било " Лена и Мирослав са на сантиментално странствуване в Париж ", до момента в който фотографията, която споделили в обществените мрежи, била от Тадж Махал в Индия. 

Напоследък чете най-вече уеб сайтове за вести, тъй като у дома няма тв приемник, споделя още някогашната депутатка, която рядко приказва за персоналния си живот.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР