Независимо че науката днес е в състояние да даде отговор

...
Независимо че науката днес е в състояние да даде отговор
Коментари Харесай

Космически загадки, които никога няма да бъдат разгадани

Независимо че науката през днешния ден е в положение да даде отговор на голям брой въпроси, измъчвали човечеството епохи наред, на практика всяко решение се трансформира в следващото ходило към идващия въпрос

И в разбулването на тайните човек открива нови и нови хоризонти…
ЗАРАЖДАНЕТО НА ВСЕЛЕНАТА
Днес учените разполагат с информация за голям брой галактики, черни дупки, гравитационни талази и всичко, обвързвано с Вселената. Но отговор на въпроса по какъв начин въпреки всичко се е образувала тя и какво е било в самото начало, няма
КАКВО съдебна експертиза СЛУЧВА В ЧЕРНАТА ДУПКА
Черната дупка е колосален галактически обект с толкоз мощна гравитация, че е невероятно даже за фотон или квант светлина да се измъкнат от нея. Именно затова учените по този начин и не могат да обхванат даже на границата й, с цел да видят какво има вътре.
БЪДЕЩЕТО НА ВСЕЛЕНАТА
Науката не разполага информация освен за началото, само че и за края на Вселената. Да, знае се, че тя продължава да се уголемява, само че интервалът на това деяние, както и приблизителни прогнози за края му, са също такава черна дупка в науката, както и във Вселената.
МАТЕРИЯ
Учените са уверени, че огромна част от Вселената съставлява тъмна сила и тъмна материя. И в случай че годините проучване на тъмната материя въпреки всичко са дали някакви резултати и хипотези, то тъмната сила съставлява безспорна мистерия.
ЗАРАЖДАНЕТО НА ЖИВОТА
Появата на индивида към този момент не е мистерия за учените, само че самото възникване на биологическия живот си остава загадка, скрита зад седем печата. Хипотезите са доста и най-различни, само че консенсус липсва.
ЖИВОТ ИЗВЪН ЗЕМЯТА
На учените е известно, че съществуват няколко така наречен екзопланети в зоната на обитаемост на своите звезди, които са изцяло удобни за основаване и поддържане на микробиологичен живот. Но съществуването на извънземни цивилизации се преглежда само като догадка.
КОСМИЧЕСКИ РАДИОБУМ
Бързите радиоизблици са къси радиовълнови пикове в зоната на галактическите радиотелескопи от разстояние 3 млн. светлинни години. Причинителите им – от извънземни
цивилизации до черни дупки и пулсари, си остават теории.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР