Независимо че България е последна в ЕС по ваксинация срещу

...
Независимо че България е последна в ЕС по ваксинация срещу
Коментари Харесай

Само 27% от българите вярват във ваксините срещу КОВИД-19

Независимо че България е последна в Европейски Съюз по имунизация против КОВИД-19, с друга степен на неотстъпчивост едвам 27% от българите не се съмняват в резултата от имунизациите против КОВИД-19. В същото време 61% не са сигурни дали имунизациите в действителност работят. Това демонстрират резултатите от изследване на " Галъп интернешънъл " в 45 страни от края на 2021 година
След две години живот в изискванията на световна пандемия българите са във все по-малка степен склонни да подценен заплахата от КОВИД-19. Докато през март 2020 година 72% от интервюираните у нас смятаха, че заплахата от вируса е пресилена, в края на предходната година те бяха 42%, а в този момент са 38%. Около 49% от пълнолетните българи не са съгласни с хипотезата, че опасността от ковид е пресилена.
Сега 47% от българите декларират, че са подготвени да се откажат от някои от правата си, в случай че това ще помогне да се спре разпространението за болестта, до момента в който 37% са на противоположното мнение. В същото време в Европейски Съюз 56% от интервюираните биха жертвали някои от правата си, в случай че това ще спре болестта.
Данните на Европейския център за профилактика и надзор на заболяванията сочат, че в България с първична имунизация са 29,3% от популацията, а 9,9% са получили и подсилваща доза. От българите над 18 година със приключен имунизационен курс са 35%, а реимунизирани са 11,9%. В последното денонощие у нас са сложени едвам 2322 дози ваксина. В същото време в 27-те страни на Европейски Съюз близо 83% от хората над 18 година са изцяло имунизирани, а близо 62% са и с бустерна доза.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР