Независимият разследващ орган за противодействие на корупцията е най-силната имунна

...
Независимият разследващ орган за противодействие на корупцията е най-силната имунна
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Независим разследващ орган срещу корупцията е най-силната имунна система на държавата

Независимият проверяващ орган за противопоставяне на корупцията е най-силната имунна система на страната против порочните практики. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев преди съвещанието на Министерски съвет.

Кабинетът ще прегледа три законопроекта, обвързани с второто заплащане по Плана за възобновяване и резистентност - за противопоставяне на корупцията измежду лицата на висши обществени длъжности, за медиацията и за публичните поръчки.

" Надявам се, че ударната вълна от въпроси на народни представители ви поддържа в добра форма. По мои сметки за първите дни на Народното събрание към служебното държавно управление са заложени към 70 въпроса. Забелязвам ударници в състезание за най-питащ депутат и най-питани министри. До момента към Иван Шишков има заложени 18 въпроса. Разчитаме на същия порив и интензивност в същинската активност на народните представители като законотворци ", съобщи Донев.

Промените в антикорупционното законодателство плануват основаването на организация с проверяващи функционалности, която да ревизира високите етажи на властта. Министърът на правораздаването Крум Зарков разгласи детайлности за новата конструкция в " Денят стартира " тази заран.

Специална организация да проверява високите етажи на властта, предлага Министерство на правораздаването

С промените за Закона за публичните поръчки се не разрешава превъзлагането, с цел да се избегнат неприятните практики с инхаус процедурите, изясни служебният министър-председател.

Правителството ще разиска и отпущането еднократна финансова помощ за отопление от 400 лева За задачата са нужни спомагателни 20 млн. лева към Министерството на труда и обществената политика.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР