Независимият общински съветник Борис Бонев съобщи днес, че новият председател

...
Независимият общински съветник Борис Бонев съобщи днес, че новият председател
Коментари Харесай

Борис Бонев: Новият председател на СОС е лоша новина за софиянци - показва, че за ГЕРБ приоритет е усвояването

Независимият общински консултант Борис Бонев заяви през днешния ден, че новият ръководител на СОС ще бъде господин Георгиев, защото той е единственият претендент на ГЕРБ за позицията. „ Прозират зависимости и назначението му е неприятна вест за софиянци. То демонстрира какви ще са целите на ръководещите до края на мандата и вместо решаването на проблемите на града ръководещите ще бъдат ангажирани с партийна дисциплинираност, подправен ПР и асимилиране на средства " - разяснява Борис Бонев.

Градските деятели от Спаси София напомнят, че господин Георгиев е вносител на редица лобистки и съмнителни отчети, измежду които настояването за предоставяне на спомагателни 5 млн. лева общински средства към частния транспортьор МТК. „ Само за няколко дни работа, дружно с сътрудника Владислав Панев, успяхме да опровержим тезите в отчета и да спестим милиони на столичани " - напомня самостоятелният консултант Бонев. Той прибавя и че Георги Георгиев бе вносител и на отчета за „ златните етажерки " за книги на пл. Славейков за 300 000 лева измежду пандемия и финансова рецесия.

Още по-сериозни са подозренията за зависимости от Орлин Алексиев, който в общественото пространство е определян като ковчежника на ГЕРБ в София. Те се задълбочават и от обстоятелството, че точно Георги Георгиев наследи Орлин Алексиев на поста ръководител на комисията по финанси в СОС и по тази причина се твърди, че е един от неговите аватари в Съвета. „ За мен неговият кариерен растеж е непонятен - той командори цялата група на ГЕРБ в София, макар че е нов консултант и сякаш от гражданската квота. Това подсказва, че въздействието му идва отвън СОС, изключително в ГЕРБ, където партийната преданост е единственият аршин за кариерно развиване " - споделя мнението си Борис Бонев.

За Спаси София е явно за какво бе отхвърлен Герджиков. Според градските деятели очевидно той не можа да свърши работата, която Борисов чака в оставащите последни две години от ръководството на ГЕРБ в София. След като изгубиха националната власт, от партията наподобява държат непременно да си подсигурят каналите за асимилиране на софийска почва.

„ Ако казусът е голямата финансова дупка в градския превоз, резултат от пагубното ръководство от страна на Фандъкова, трябваше да бъдат уволнени зам.-кметът по превоз и шефът на ЦГМ. Тук наподобява задачата е друга и финансовият колапс на града е единствено фасада. Впрочем къде е кметът да каже какъв брой тъкмо милиони ще би трябвало да налеем софиянци, с цел да спасим ЦГМ? " - питат от Спаси София.

„ Назначаването на Георгиев персонално от Борисов, освен това посредством вмешателство, е доста неприятна вест за София и софиянци. То ясно демонстрира, че в идващите две години задачата ще бъде асимилиране и окопаване вместо развиване. Целта на жителите пък би трябвало да бъде да не им позволим да докарат София до банкрут, както го направиха с градския превоз, и да оставят нездравословни дълготрайни контракти и административен безпорядък! " - безапелационен е Бонев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР