Независимият общински съветник Борис Бонев поиска кметът на София да

...
Независимият общински съветник Борис Бонев поиска кметът на София да
Коментари Харесай

Спаси София: Фандъкова избяга от отговори за назнчението си в Инспектората

Независимият общински консултант Борис Бонев изиска кметът на София да аргументира пред Столичния общински съвет решението си да назначи виновния за побоя над протестиращи Ивайло Иванов за нов шеф на Столичен инспекторат. „ Кметът Фандъкова дължи отговори пред софиянци и общинските съветници за какво назначи човек с толкоз противоречиво минало за началник на тази извънредно значима общинска длъжност” - аргументира се Борис Бонев.

Припомняме, че преди дни Йорданка Фандъкова назначи със своя заповед уволнения от Министерство на вътрешните работи поради побоищата върху протестиращите за началник на Столичния инспекторат без никакви обществени пояснения или причини и провокира лавина от отрицателни реакции. „ Без конкурс, без какъвто и да е проект за промени на тази превзета институция, без никаква обосновка пред софиянци за проектите и аргументите. Смятам държанието на кмета за неприемливо и тъкмо по тази причина желаех тя да пристигна и да отбрани решението си пред общинските съветници” - декларира Борис Бонев от Спаси София.

В последна сметка общинските съветници на ГЕРБ в СОС гласоподаваха срещу направеното предложение за чуване и по този начин на процедура скриха кмета от поемането на отговорност. Г-жа Фандъкова също не пожела да се включи в съвещанието на общинския съвет и да отговори за какво и с какви планове е направила това персонално предопределение. „ Очевидно е, че за ръководещите от ГЕРБ демокрацията, отчетността пред жителите и причините просто не съществуват. Те ръководят властническо без дори да усещат потребност да аргументират решенията си. Г-жа Фандъкова за следващ път се скри!” - споделя Бонев.

Според градските деятели задкулисността, с която се направи това предопределение от страна на Йорданка Фандъкова, поражда обосновани подозрения за задачата на това предопределение. От Спаси София споделят, че Столичният инспекторат дава отговор за редица основни действия като надзор по сметопочистването и миенето на улиците, за които годишно София харчи над 200 млн. лева „ Инспекторатът дава отговор и за надзор върху замърсяването на въздуха, заграбването на общинските площи и нарушаванията на строителните компании. Десетки основни действия, в които потъват стотици милиони, са дадени на близки до ГЕРБ компании, а неналичието на надзор ги трансформира в касички за ръководещите. Съмнението ми е, че назначението е направено, с цел да може Инспекторатът да продължи да си затваря очите, корупцията да ескалира, а хаосът в София да се задълбочава” - безапелационен е самостоятелният общински консултант.

От Спаси София споделят, че това подмолно предопределение затвърждава усещането, че София няма кмет, а кукла на конци, която няма дума при взимането на значимите за града решения. „ Ако кметът имаше причини или проект за деяние, не разбирам за какво избяга от необорим спор. Големият въпрос е какъв брой самостоятелна е Йорданка Фандъкова, тъй като единствено преди седмица Бойко Борисов безусловно ѝ назначи нов ръководител на Столичния общински съвет. Очевидно е окопаването на ГЕРБ в София с назначението на хора, свързани с вълци и орлета, чиято цел е продължение на схемите и кражбите” - споделя Борис Бонев от Спаси София.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР