Независимият кандидат за кмет Илко Стоянов поздрави благоевградчани по повод

...
Независимият кандидат за кмет Илко Стоянов поздрави благоевградчани по повод
Коментари Харесай

Илко Стоянов: Честит празник на народните будители!

Независимият претендент за кмет Илко Стоянов поздрави благоевградчани във връзка празника на националните будители през днешния ден. Той участва на публична гала на паметника на българските възрожденци Братя Миладинови, който от предходната година към този момент е подложен в градска среда.

Тържествената гала се състоя на пл. „ Георги Измирлиев “, пред постройката на Регионална библиотека „ Димитър Талев “, двата университета – ЮЗУ и АУБГ и концертната зала „ Яворов “. “Денят на националните будители е български празник и той няма аналог в целия свят. Будител може да бъде всеки българин, който има вяра в това, че родината ни има бъдеще и този факт е потвърден през вековете. Книжовност, независимост морал – все неща, на които нашите национални герои са посветили живота си ", сподели Стоянов.

" Огромни благодарности на Инициативния комитет, с които дружно още предходната година открихме паметника на възрожденците Братя Миладинови и той зае почтено място в сърцето на благоевградската нематериалност, а точно на площад „ Георги Измирлиев “ пред постройката на Регионална библиотека „ Димитър Талев “, двата университета – ЮЗУ и АУБГ и концертната зала „ Яворов. Съвместното съдействие дава своя резултат, а това е още едно доказателство, че когато работим в една посока и задачата ни е да реализираме положителни неща, те в действителност се случват “, акцентира Стоянов „ Сигурен съм, че продължавайки в този дух и за в бъдеще, нашият град от ден на ден ще се развива.

Вярвам, че всички ние се гордеем, че оттук насетне, всяка последваща година, благоевградчани ще имат още едно място, на което да отдават респект на националните будители. Поклон пред делото на будителите! “, сподели Илко Стоянов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР