Независимите депутати, напуснали групата на БСП и наричащи себе си

...
Независимите депутати, напуснали групата на БСП и наричащи себе си
Коментари Харесай

Независими депутати поискаха оставката на министъра на културата

Независимите депутати, напуснали групата на Българска социалистическа партия и наричащи себе си прогресивни социалисти, желаеха оставката на министъра на културата Боил Банов по отношение на препоръчаните за публично разискване промени в Закона за радиото и малкия екран. Те упорстват за чуване на генералните шефове на БНР и Българска национална телевизия, както и на медийните специалисти, работили по текстовете:

" Изискваме да бъдем осведомени с двата разновидността на закона, както и да бъдат изслушани генералните шефове на БНР, Българска национална телевизия и специалисти, работили по закона квалифициран от публичните медии. Присъединяваме се към желаната оставка на министър Банов. Настоящият скандал е следващ образец за негова управническа непросветеност ".

От името на сътрудниците си той изрази отвращение от случилото се.

" Възмутени сме от изнесените обстоятелства от генералния шеф на БНР господин Андон Балтаков, провокирали като естествена негова реакция - подаване на оставка. Това за следващ път дава причини за напън върху публичните медии и подчиняването им на механизми за политически операции ".

" Недопустимо е като вносител на закона за медиите, министърът на културата Боил Банов да подменя подготвяното от БНР и Националната телевизия. Във връзка с изнесените обстоятелства от господин Балтаков, пожелаваме да бъдем осведомени с двата разновидността на закона ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР