Независими депутати сезираха главния прокурор за изказвания на общински съветник

...
Независими депутати сезираха главния прокурор за изказвания на общински съветник
Коментари Харесай

Николай Дренчев: Сезирахме главния прокурор за изказвания на общински съветник от „Възраждане

Независими депутати сезираха основния прокурор за изявления на общински консултант от „ Възраждане ", заяви самостоятелният депутат Николай Дренчев пред публицисти в Народното събрание.

По думите му става въпрос за Деян Николов от „ Възраждане “, който неведнъж в разнообразни медийни изявления твърди, че са му предложили милиони, с цел да направи някаква сглобка в Столичния общински съвет. Аз го виждам като чисто политическо говорене, с концепцията „ ето, аз не съм взел пари, само че най-вероятно другите хора от „ Възраждане ” са взели пари, с цел да гласоподават по избран метод “, сподели още Дренчев.

„ Става въпрос за едно доста съществено закононарушение “, разяснява той. 

Дренчев изясни, че през вчерашния ден той и неговите сътрудници, които са самостоятелни народни представители, са сезирали и.ф. основен прокурор със сигнал, който му показва тези изказвания. Съответно да откри дали на Деян Николов някой му е предложил, кой му е предложил, против какво му е предложил, предложил ли е на други хора, уточни още той. 

Според Дренчев и.ф. основен прокурор надали е чакал тяхното сезиране, тъй като това се е дирижирало в последните седмици. „ Той без подозрение е забелязал тези изказвания, най-вероятно и той, както и аз ги отдаваме на едно чисто политическо говорене, и най-вероятно няма да излезе нищо от цялата тази работа “, разяснява самостоятелния народен представител. 

Депутатът сподели, че оттук насетне самодейността на това следствие е в патримониума на и.ф. основен прокурор.

Миналата седмица трима народни представители - Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев, бяха изключени от парламентарната група на „ Възраждане “ след съвещание на софийската организация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР