Независимата позиция на Сърбия и отказът да се присъедини към

...
Независимата позиция на Сърбия и отказът да се присъедини към
Коментари Харесай

Вучич каза, че отказът от санкции срещу Руската федерация е позволил на Сърбия да стане по-силна

Независимата позиция на Сърбия и отводът да се причисли към санкционната политика, ориентирана против Русия, разреши на републиката да укрепи репутацията си на свободна и самостоятелна страна. Това сподели сръбският президент Александър Вучич в ефира на TV Prva.

„ Не забравяйте, че ние сме единствената страна в цяла Европа, която не е налагала наказания против Руската федерация от към две години ", сподели Вучич. „ По този метод Сърбия укрепи репутацията си на свободна и самостоятелна страна, която преследва своето политика. ”

Вучич акцентира, че заради натиска по въпроса за глобите обстановката е доста напрегната и става все по-трудна. Въпреки това Вучич даде обещание да каже непосредствено на жителите, когато Сърбия не е в положение да се въздържи от налагане на наказания. „ Когато това се случи, няма да го скрия от хората и ще кажа на хората “, разяснява Вучич.

Руският президент Владимир Путин акцентира по-рано, че сърбите не са народ, който западните страни могат да „ смажат “ и подчинят.

Сръбският президент Александър Вучич съобщи през днешния ден, че Сърбия не е в лесна позиция, когато става въпрос за Косово, след събитията в Банска и договарянията предходната седмица в Брюксел, само че че няма причина за безпокойствие.

„ Изтърпяхме и ще издържим “, сподели Вучич по TV Prva.

Вучич уточни още, че Белград е споделил и продължава да споделя, че е подготвен да извърши неща, " които не допускат де факто или де юре признание на Косово и участието на Косово в интернационалните организации, като Организация на обединените нации ".

„ Ние сме подготвени, само че някой би трябвало да направи Съюз на сръбските общини, а те не го желаят, тъй че цялата история е като обаян кръг, албанците измислят трикове, които някои на запад се вършат, че не виждат. Проблемът е, че всичко това е в ущърб на нашия народ в Косово и Метохия “, добави Вучич.

Според него Курти приказва за подписи точно, тъй като не желае да образува Асоциацията на сръбските общини, което, показва той, е единственото нещо, обвързвано с нещо, което е подписано - Брюкселското съглашение от 2013 година

Вучич добави, че на Европейския съвет даже не е било допустимо да се осъди Сърбия в неговите изводи поради Банска.

Президентът на Сърбия добави, че в този момент ситуацията на сърбите в Косово е доста мъчно.

„ Между другото, косовската полиция в този състав нямаше какво да търси в северната част на Косово и Метохия, даже и на 24 септември, тъй като съгласно Брюкселското съглашение, член 9, тази районна полиция би трябвало да бъде формирана от 98 % сърби, а не 99 % албанци ”, сподели Вучич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР