Независимата кандидатура на Десислава Иванчева за евродепутат бе регистрирана днес

...
Независимата кандидатура на Десислава Иванчева за евродепутат бе регистрирана днес
Коментари Харесай

Регистрираха Иванчева за евроизборите, искат детектор на лъжата

Независимата кандидатура на Десислава Иванчева за евродепутат бе записана през днешния ден в ЦИК с 5552 подписа. Бившата кметица на Младост сега е в Сливенския затвор след присъда от 20 години затвор за пожелан рушвет, постановена от Специализирания углавен съд. Тя не е дефинитивна, защото ще се гледа първо от Апелативния профилиран углавен съд, а след това и от Върховен касационен съд.

"5552 подписа внесохме от жителите в цяла България. Имаме доста необятна социална поддръжка, тази подписка е в отбрана на Десислава Иванчева, само че освен на нея, ами и на гражданското общество, чийто права бяха потъпкани с ареста на Десислава Иванчева и Биляна Петрова ", съобщи Русислава Захариева от Инициативен комитет "Непослушните ", който внесе подписите. Тя бе с бебето си, като съобщи, че се надява то да живее в една по-свободна България.

"Ще желаеме от съда госпожа Иванчева да мине на полиграф, с цел да бъде уверено цялото общество, че тя не е направила това закононарушение, за което е упрекната ", сподели Петър Кърджилов, някогашен пиар на община Младост и непосредствен на Иванчева. Искането за полиграф е макар фактът, че той не е доказателство в съда.

"Ще се откри метод да се води акция, макар че Иванчева е в ареста. Надяваме се съдът да допусне госпожа Иванчева да се състезава наедно с всички други претенденти, тъй като това е почтено. На трето място по подписи сме. Подкрепата е доста безапелационна, хората идват отвратени и с голямо предпочитание се подписаха ", добави още той.

Десислава Иванчева следва тези дни да бъде преместена в София, защото се нуждае от прегледи по отношение на опитите й да зачене.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР