Независимата група „Разбивачите на случаи“ твърди, че е разгадала мистерията

...
Независимата група „Разбивачите на случаи“ твърди, че е разгадала мистерията
Коментари Харесай

52 г. след последното убийство: Самоличността на убиеца Зодиак може би е разкрита

Независимата група „ Разбивачите на случаи “ твърди, че е разгадала мистерията към самоличността на килъра, прочут като Зодиак. До момента се допуска, че той е виновен за най-малко пет убийства в Северна Калифорния в интервала 1968-1969 година Въпреки новите изказванията, органи на реда не са закрили случая и не престават неговото следствие, написа Си Ен Ен.

Зодиак придобива популярност със своите писма, които написа до полицията и локалните медии и се хвали с убийствата си до 1974 година В тях той твърди, че е умъртвил 37 души, като в някои употребява код и ползва като доказателство за действията си окървавени елементи от облекла.

Екипът от 40 някогашни проверяващи, наименуван „ Разбивачите на случаи “, показва в известие до пресата, че е разпознал мъж, за който счита, че е килърът „ Зодиак “. За да удостовери това умозаключение екипът е употребявал нови физически и медицински доказателства, както и информация от очевидци.

Независимата група е подала и писмени показания в съда с името на мъжа, като е приложила десетки фотоси, които разкрили в тъмна фотографска стая в дома му. Мъжът е умрял през 2018 година

В отговор на новите изказвания полицейското ръководство на Сан Франциско е удостоверило пред Си Ен Ен, че следствието към момента е в ход. От ФБР също не са удостоверили изказванията и разясняват, че нямат нова информация, която да споделят.

В известието на „ Разбивачите на случаи “ се споделя още, че посоченият мъж е виновен за убийството на Чери Джо Бейтс в окръг Ривърсайд, Калифорния.

Служителите по социална информация на полицейското ръководство в окръга отхвърлиха това изказване, като разясниха, че той несъмнено не е индивидът, виновен за гибелта на Бейтс. Според тях единствената връзка сред двата случая е получено по пощата ръкописно писмо, в което се твърди, че Зодиак е писал.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР