Независима и суверенна Украйна е ключова за сигурността в региона

...
Независима и суверенна Украйна е ключова за сигурността в региона
Коментари Харесай

Денков: Русия трябва да понесе своята отговорност и за военни престъпления

Независима и суверенна Украйна е основна за сигурността в района и Европа. Това съобщи министър председателят Николай Денков по време на взаимната си конференция с украинския президент Володимир Зеленски след среща в Министерския съвет.

Денков за следващ път изрази поддръжката на България за Украйна. „ Русия би трябвало да понесе своята отговорност и за военни закононарушения ”, безапелационен бе българският министър председател.

Той сподели още, че Украйна заема значимо място във външнополитическите цели на нашата страна.

„ Страната ни поддържа всички санкционни пакети на Русия и ще продължава да оказва помощ за подготовката на Украйна за влизането ѝ в НАТО и Европейски Съюз. Страната ни е подготвена да взе участие и в следвоенното възобновяване на Украйна – за енергийната и транспортната инфраструктура. Български компании имат подготвеност да оказват помощ при реставрацията и консервацията на монументи на културата, а от диалозите през днешния ден разбрахме, че Украйна има интерес и да работим дружно и в региона на образованието и развиването на новите просветителни технологии. България желае резистентен и обективен мир за света, и ще направи нужното за него ”, добави министър председателят.

Той означи, че двамата със Зеленски ще се видят след няколко дни на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, когато ще бъде първото съвещание на новосформирания съвет НАТО-Украйна.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР