Независима група от европейски активисти направи специален сайт за издирване

...
Независима група от европейски активисти направи специален сайт за издирване
Коментари Харесай

В търсене на отвлечените украински деца: европейският Kidmapping стартира


Независима група от европейски деятели направи специфичен уебсайт за търсене на отвлечените от руснаците украински деца по време на войната. Става дума за доста хиляди изчезнали украинчета, чиито следи се губят, откакто бяха депортирани от окупираните територии и разхвърляни из цяла Русия.

Проектът е наименуван, финансиран е от европейски филантропични фондове и задачата му е от всевъзможни вероятни източници да се открива местонахождението на отвлечените деца, с цел да могат те да бъдат върнати на околните им след войната, а в случай че е допустимо и преди този момент – към този момент имаше два такива случая, само че процесът е извънредно сложен поради обструкциите от страна на всевъзможните съветски управляващи.

Те умишлено не разгласяват доклади и описи кой къде е, по тази причина се постанова деятелите да употребяват открити и инцидентни източници: вести, видеоклипове, обществени мрежи. Информация може да се откри даже в извънредно провоенните съветски Z-канали в Телеграм, локални новинарски уеб сайтове и платформи – известия за празници, екскурзии, образования и така нататък

В уеб страницата има специфична интерактивна карта, на която се отбелязва евентуалното местоположение на депортирани деца. Активистите от Kidmapping са намерили до момента над 250 такива точки, пръснати по необятната територия. Те настояват, че съветските управляващи изпращат децата по санаториуми и лагери, където те нямат никакъв юридически статут.

Днес е невероятно да се откри точното число отвлечени деца. Украинската страна твърди, че става въпрос за над 20 000, до момента в който съветската признава за към 1500 – 2500. „ Предполагаме, че действителната цифра е доста по-голяма и евентуално ще се усилва, до момента в който продължава войната и принудително се изтеглят хора, включително и деца, чиито родители са починали или също са отвлечени като цивилен заложници “, означават от Kidmapping.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР