Независим водолаз е взел проби от водата в близост до

...
Независим водолаз е взел проби от водата в близост до
Коментари Харесай

Водолаз откри изтичане на азотен тор от заседналия кораб край Камен бряг

Независим водолаз е взел проби от водата наоколо до заседналия край " Яйлата " товарен транспортен съд, които ще бъдат изпратени за разбор в лаборатория. Според огледа, който е направил тази заран, край носа на кораба към този момент има приключване на азотна тор, с която плавателният съд е претрупан, съобщи БНР.
Още по тематиката
Корабът, който плава под панамски байрак, заседна край местността " Яйлата " на 20 септември. Тази нощ той леко се е наклонил.

Водолазът Найден Недев е направил самостоятелен оглед, с цел да направи фрагменти под водата на заседналия транспортен съд. Той е взел и проби от зоната на носа на кораба, където по думите му към този момент има приключване на азотна тор. Това е повода да не е съумял да види пробойните в кораба.

Според него корабът може да бъде разтоварен благодарение на лодки, които да придвижват количествата азотна тор до залива " Болата ". Заради прогнозите за утежняване на времето би трябвало да се работи неотложно, счита водолазът.

Този нощ корабът леко се е наклонил и това, по думите му е обезпокоително, тъй като може да докара до неговото превръщане.

Вчера не съумяха да изтеглят плавателния съд. На място трябваше да пристигна плаващ кран, който да го разтовари. В момента се работи по авариен проект за решение на казуса.

Според " Морска администрация " Дори попадането на азотен тор в морето не съставлява заплаха. Евентуално може да провокира по-буен напредък на водораслите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР