Незавършените дейности по улица Граф Игнатиев в София остават не

...
Незавършените дейности по улица Граф Игнатиев в София остават не
Коментари Харесай

Гафовете по „Графа” бият на очи ден преди края на ремонта

Незавършените действия по улица „ Граф Игнатиев ” в София остават не една и две, макар че финалът на трансформиралия се в призрачен сън ремонт на така наречен Зона 2 е през днешния ден. Изпълнителят „ Джи Пи Груп ” още не е отстранил голям брой проблеми и недостатъци, макар че за тях се знае и приказва от месеци. Не са взети поради и забележки за качеството на строителството, направени от живеещите в региона и от жители, откри инспекция на " Сега ".

„ По ул. „ Граф Игнатиев “, площадите „ Славейков “, „ Гарибалди “ и градината на „ Св. Седмочисленици “ се отстраняват недобре осъществени работи, установени от надзора и възложителя. В рамките на утрешния ден (днес - б.р.) представители на възложителя, надзора, проектанта и строителя ще ревизират отстраняването на забележките, разказани в подписания на 21 май акт 15 “, обясниха от общината. Ако недобре осъществените действия не бъдат отстранени до 28 май, ще бъде наложена глоба за качество, прецизират оттова.

От известието на общината излиза наяве какво още има да се прави - по искане на кмета на София в допълнение ще бъдат инсталирани дървени скари за сядане на всички каменни пейки на пл. „ Славейков “. Бронзовата скамейка с Петко и Пенчо Славейкови сега се реставрира. Възстановеният шадраван би трябвало да бъде въведен в експлоатация от основния проектант. Все още се чака решение на проектанта за чешмата и кафе-павилионите, които ще бъдат сложени в градината на „ Свети Седмочисленици “.

Краят на ремонта явно ще пристигна, без да са сменени така наречен перки на акули, които отделят трамвайната линия по „ Графа ” от зоните за пешеходците, откри инспекция на " Сега ". Не са дефинитивно подредени и каменните детайли на " Славейков ". Причината е несполучливо решение на проектанта „ А.Д.А. ”, заради което има заплаха композициите да се озоват рисково покрай трамвайната линия.

Зле свършена работа и претупани елементи могат да се видят и на още доста други места. По новите плочки на „ Графа ” до градинката на „ Св. Седмочисленици ” трайно се е наслоила наслойка. Замърсяването е очевидно повече от месец, само че по всичко проличава, че изпълнителят няма желание да го почисти. По цялото продължение на улицата не престават да бият на очи и новите пластмасови улуци, чийто цвят контрастира на останалия декор по „ Графа ”.

След дълготрайно отсрочване на 20 май Столичната община заяви, че краят на ремонта е през днешния ден. Датата бе изчислена, като към първичния период на контракта с „ Джи Пи Груп " – 300 календарни дни от 8 май м.г., се прибави времето, през което изпълнителят не е работил по уважителни аргументи. Това значи, че в случай че строителните действия продължат и на следващия ден, Фандъкова би трябвало да глобява изпълнителя с по към 200 хиляди за всеки отложен ден и до 20% от общата стойност на договора. При некачествено осъществяване на дейностите пък глобата за „ Джи Пи Груп ” би трябвало да е до 1 млн. лева.  Кметът на София през вчерашния ден бе на ревизия на обекта.

---

Ретроспекция на епичния ремонт - на стр. 12 и 13
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР