Незаконосъобразният ров в района на Несебър е дело на служителите

...
Незаконосъобразният ров в района на Несебър е дело на служителите
Коментари Харесай

Лесничеи изровили дюните край Несебър

Незаконосъобразният трап в региона на Несебър е дело на чиновниците от Държавното ловно стопанство – Несебър, сподели за Дарик Павел Маринов, шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас. По думите му, предпазената територия на петте несебърски дюни не е наранена, само че е потърпевша зоната от Натура 2000. Виновниците ще би трябвало да възстановят разровените елементи и ще понесат административна отговорност.

На 27 януари концесионерът на Южния плаж в Несебър Кирил Спасов сигнализира за унищожена част от пясъчните дюни на това място. Той подава сигнали до способените органи

„ Направили са го, с цел да лимитират противозаконното нахлуване на АТВ-та в региона на дюните. Това е в прорез с предписанието ни от 13 януари, което гласи, че би трябвало от северната част на парцела да бъде стеснен достъпът с уместно завършено оборудване “, изясни Павел Маринов.

Според него такива обстановки за непотребни и би трябвало да се заобикалят посредством повече съгласуваност с способените ведомства. „ Служителите са били водени от положителни планове. Това, че самите те са се оказали в неправилната позиция е самостоятелен случай, който не би трябвало да се повтаря “, разяснява шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда –Бургас.

Автор на публикацията: Никола Попов

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР