Незаконното съдържание в социалните мрежи трябва да бъде сваляно до

...
Незаконното съдържание в социалните мрежи трябва да бъде сваляно до
Коментари Харесай

Брюксел иска социалните мрежи да премахват незаконно съдържание до два часа

Незаконното наличие в обществените мрежи би трябвало да бъде сваляно до два часа след публикуването му – това съобщи еврокомисарят Димитрис Аврамопулос на среща с техни представители.

Нужно е фирмите да влагат повече в автоматизирано разкриване, да обменят информация с правоприлагащите органи, сподели Аврамопулос, с цел да може да се предотврати потреблението на тези платформи от терористи.

Срещата с основните изпълнителни шефове и високопоставени представители на онлайн платформи по отношение на битката с нелегално наличие се организира в Брюксел по самодейност на българския еврокомисар Мария Габриел.

" Рамката на нашите дейности е ясна: ние желаеме премахването на нелегално онлайн наличие, само че това да става при ценене на салдото сред сигурността и отбраната на жителите и свободата на изложение ", уточни комисар Габриел.

Според заместник-председателя на Еврокомисията Андрус Ансип, " онлайн платформите са главният портал за разпространяване на онлайн информация, само че те носят отговорността да обезпечат сигурна среда за своите консуматори ".

Комисар Вера Йоурова прикани за основаването на свободна от ненавист Европа. Тя акцентира, че Кодексът на държание за битка с незаконната тирада на ненавист в онлайн пространството, разгласен преди година и половина, сподели сполучливо съдействие сред фирмите, регулаторите, Неправителствени организации и потребителите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР