Незаконното, пълномащабно нахлуване на Русия в Украйна през февруари 2022

...
Незаконното, пълномащабно нахлуване на Русия в Украйна през февруари 2022
Коментари Харесай

Държавният департамент: САЩ помагат на бившите комунистически страни в сигурността и демокрацията

Незаконното, пълномащабно навлизане на Русия в Украйна през февруари 2022 година оформи гледната точка на света за оборудването и военната рационализация от руската ера. По-малко обсъждани, само че също толкоз значими, са структурите и процесите от руското завещание, които попречиха представянето на Русия на бойното поле, написа Държавният департамент на Съединени американски щати.

Остатъците от остарялото, наследено от Съюз на съветските социалистически републики ръководство на бранша за сигурност могат да се видят посредством лимитираната бистрота в Русия, корупцията, неналичието на отчетност и централизираното взимане на решения без присъединяване. Тези негативни атрибути понижават успеваемостта и ефикасността, а по време на война, времето, прекарано в очакване на управлението, се мери в животи.

За да построи дълготраен потенциал, държавното управление на Съединени американски щати интензивно си сътрудничи с световни съдружници и сътрудници за създаване на съвременни, ефикасни, ефикасни, дружелюбни и устойчиви браншове за сигурност, които се характеризират с децентрализирано взимане на решения с присъединяване и други практики за ръководство, основаващи се на демокрацията.

В Държавния департамент на Съединени американски щати нашата Служба за световни стратегии и начинания ръководи Програмата за световна промяна на защитата, която усъвършенства ръководството на бранша за сигурност — отнасяйки се до способността и процеса на една нация за обезпечаване на сигурност на своите хора — и институционалния потенциал.

Глобалната стратегия за промяна в защитата се концентрира върху: Изграждане на устойчивостта на партньорските институции; Подобряване на успеваемостта и отчетността; По-добро координиране на бранша за сигурност с потребностите и провокациите на партньорската нация и нейните жители.

Съветниците на GDRP поддържат държавни управления по целия свят, в това число в доста някогашни комунистически или социалистически страни или с някогашни руски съдружници, за възстановяване на прозрачността, децентрализиране на вземането на решения и основаване на по-ефективни браншове за сигурност.

Подкрепа за европейски сътрудници и съдружници от НАТО

В Европа, посредством съветници по GDRP и в сходство със Стратегията за национална сигурност на Съединени американски щати, ние поддържаме европейските сътрудници и съдружниците от НАТО за подсилване на груповата резистентност.

В Албания, Северна Македония и Косово съветниците по GDRP поддържат сътрудниците да подобрят ръководството на човешките запаси и качествата си за обмисляне, програмиране и бюджетиране.

Албания

В Албания, някогашна социалистическа страна, съветникът на GDRP оказва помощ на Министерството на защитата да модернизира своите качества за набиране и задържане.

След присъединението си към НАТО през 2009 година, Албания мина от наборна военна работа към напълно доброволна войска през 2010 година, което умножи потребностите й от набиране. С консултантската поддръжка на GDRP Министерството на защитата в този момент реалокира пунктовете за набиране на личен състав от недостъпни бази в центровете на градовете и ползва фокусиран върху данните метод.

Това е в допълнение към неотдавна оповестеното от Министерството на защитата 30% нарастване на заплатите и промяна на надбавките за прехрана на своя боен личен състав. Чрез тези комбинирани старания албанското МО се стреми да наеме и задържи първокачествен личен състав в своята войска и да укрепи потенциала си за човешки запаси. Това ще разреши на Албания да способства за задачите и интервенциите на НАТО посредством ефикасен и сполучлив защитителен бранш.

Северна Македония

Северна Македония преди беше част от Югославия, социалистическа страна, която се придържаше към централизирана просвета на взимане на решения и администрация, сходна на тази в Съветския съюз.

От присъединението си към НАТО през 2020 година Министерството на защитата на Северна Македония работи върху модернизацията и промените в ръководството на ресурсите, с цел да реализира стандартите на НАТО. Съветникът по GDRP поддържа Министерството на защитата да актуализира своите планови и бюджетни разпореждания, с цел да съгласува по-добре политиките с ресурсите. Актуализацията също по този начин се стреми да сътвори структури за съдействие, които подкрепят вземането на решения от висши ръководители. Това съдействие ще даде опция на личния състав посредством възстановяване на главните правила на ръководство на бранша за сигурност, като взимане на решения с присъединяване, резултатност и успеваемост.

Косово

Подобно на Северна Македония, Косово преди беше част от Югославия. В Косово съветникът по GDRP поддържа Министерството на защитата за създаване на постоянни процеси на обмисляне, програмиране и бюджетиране, което разрешава на министерството да максимизира ресурсите и дейно да наблюдава резултатите. Фокусът върху прозрачността и отчетността, съществени наематели на положителното ръководство на бранша за сигурност, е опорна точка от наследения метод на централизиране на властта, което разрешава на Косово да реализира своите дълготрайни цели и да укрепи личната си сигурност. Това разрешава на Косово да стартира да минава от консуматор на сигурност към световен снабдител на сигурност.

Перу

Този преход от оборудването и процесите от руската епоха обаче не е стеснен до Европа.

GDRP също по този начин поддържа Перу, вносител на руско военно съоръжение и процеси през 70-те и 80-те години на предишния век. С помощта на консултант от GDRP към армията, Перу укрепва своите качества за реакция при бедствия и филантропична помощ посредством модернизиране на образованието, процесите и техниките от руската ера. Съветникът на GDRP се координира тясно с посолството на Съединени американски щати в Лима и Националната армия на Западна Вирджиния, с цел да даде най-хубавите практики на Съединени американски щати по отношение на тактиките и интервенциите за реагиране при бедствия на единиците за реагиране на перуанската войска.

Преминаването на перуанската войска към най-хубавите практики и съоръжение на Съединени американски щати ще й разреши да бъде по-ефективна и по-добре оборудвана за отбрана на жителите на Перу по време на злополучие.

Глобална роля в противодействието на съветското въздействие

Войната на Русия против Украйна разкри нейния стар метод към ръководството на бранша за сигурност, който се характеризира с корупция, липса на бистрота, некадърност да се обезпечи сигурност и неефективност. Тези дефекти мотивираха други страни да укрепят личното си ръководство на бранша за сигурност, с цел да предотвратят изправянето пред същите капани.

Чрез поддръжката с GDRP, нашите съветници могат да оказват помощ на страните по света да преминат от руско завещание към практики за ръководство на бранша за сигурност, основани на народна власт, които обезпечават сигурност, дружелюбни са, имат процеси за взимане на решения с присъединяване, ценят отчетността и са транспарантни, ефикасни и резистентен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР