Незаконното използване на криптовалути достигна рекордните 20.1 млрд. долара миналата

...
Незаконното използване на криптовалути достигна рекордните 20.1 млрд. долара миналата
Коментари Харесай

Крипто престъпността удари рекордните $20 млрд.

Незаконното потребление на криптовалути доближи рекордните 20.1 милиарда $ предходната година, откакто транзакциите, включващи компании под прицела на американските регулатори, се покачиха внезапно. Това демонстрират данни на компанията за блокчейн разбор Chainalysis, представени от Reuters.

Пазарът на криптовалути се изправи пред съществени усложнения през 2022 година, откакто апетитът за рискови вложения понижа и редица компании от бранша се сринаха. Загубени бяхa обилни средства, а регулаторите усилиха натиска и апелите за повече отбрана на потребителите.

Въпреки че общият размер на криптотранзакциите спадна, цената на обвързваните с противозаконни действия се увеличи за втора поредна година, показва Chainalysis. Транзакциите, свързани със глобени лица, са се нараснали повече от 100 000 пъти през 2022 година и съставляват 44% от противозаконната активност през предходната година, се споделя още в отчета.
 Службите претърсват офисите на Nexo в София
Средствата, получени от съветската борса Garantex, която бе глобена от Министерството на финансите на Съединени американски щати през април, съставляват „ огромна част от противозаконния размер през 2022 година “, по данни на Chainalysis. Изследователите прибавят, че по-голямата част от тази активност идва „ евентуално от съветски консуматори, употребяващи съветска борса “.

Говорител на Chainalysis изясни, че криптопортфейлите са маркират като „ противозаконни “, в случай че са част от глобен индивид.

Под американските наказания предходната година попаднаха още услугите, свързани с криптовалутите Blender и Tornado Cash. Според управляващите в Съединени американски щати те са били употребявани от хакери, в това число от Северна Корея, за изпиране на милиарди долари доходи от киберпрестъпления.

Обемът на откраднатите криптосредства набъбна със 7% предходната година, само че други противозаконни криптотранзакции, в това число тези, свързани с измами, рансъмуер, финансиране на тероризъм и трафик на хора, означиха спад в размера.

Спадът на пазара може да е една от аргументите за това “, показват от Chainalysis. „ В предишното открихме, че криптоизмамите носят по-малко доходи по време на мечи пазари. “

Chainalysis сподели, че в изчислените 20.1 милиарда $ се включва единствено активност, записана в блокчейн, и изключва закононарушения отвън веригата, като да вземем за пример лъжливо счетоводство от криптофирми. Сумата също по този начин изключва случаите, когато криптовалутите са облаги от закононарушения, несвързани с криптовалута, като да вземем за пример когато криптовалутата се употребява като средство за заплащане при трафик на опиати.

Нашата мярка за размера на противозаконните транзакции сигурно ще пораства с течение на времето. “

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинкриптовалути престъпност връх ПоследниНай-четениКрипто 44 Крипто престъпността удари рекордните $20 милиарда Компании 152 Кюстендил може да притегли инвестиция за 20 млн. лева Инфраструктура 104 Новият началник на АПИ даде обещание стремително строителство и ремонт на 3000 км пътища Енергетика 220 Депутатите отхвърлиха да лишават „ Росенец “ от „ Лукойл “ Компании 76299 Без жалост: Apple дава отговор на рецесията с продажбите с парадоксални цени? Енергетика 19591 „ Елхим-Искра “ създаде индустриална батерия, подобаваща за ВЕИ Компании 13457 Новината за Джак Ма изстреля акциите на куп компании нагоре Пазари 6904 Апетит за злато: 3 страни купиха 55 тона за месец Всички новини19:14 Енергетика 44 Депутатите отхвърлиха да лишават „ Росенец “ от „ Лукойл “Още от КриптоВиж всички  Прокуратурата разказа Nexo като пирамида от кухи компании с незаконни клиенти
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР