Незаконно сметище има в землището на провадийското село Петров дол.

...
Незаконно сметище има в землището на провадийското село Петров дол.
Коментари Харесай

Незаконно сметище и в землището на провадийското село Петров дол

Незаконно бунище има в землището на провадийското село Петров дол. За екологичния проблем алармира кметският наместник на прилежащото село Староселец, който е снимал извършители и е разгласил клипа в обществената мрежа. Случаите на нелегално изхвърляне на отпадъци са зачестили след закриването на депото за неопасни боклуци в Провадия.

От доста време това място сред селата Петров дол и Староселец е превърнато в бунище. Миналата година поляната е изчистена по разпореждане на Община Провадия, само че единствено за няколко месеца теренът още веднъж е покрит с разнообразни боклуци. Кметският наместник на Староселец вижда едни от нарушителите инцидентно.

" Изчаках ги прикрит. И пристигнах сега, в който почнаха да изхвърлят ", сподели кметският наместник на с. Староселец Деян Иванов.

Възмутен от наглостта на нарушителите Деян Иванов разгласява клипа в обществената мрежа.

Кметските наместници мъчно могат да сформират акт на нарушителите.

" Той не върви с кочана от актове в джоба си. Освен това, с цел да сформира акт, на него му би трябвало най-малко още един човек, който да бъде вписан като очевидец ", сподели инж. Янко Янков от Община Провадия.

Кметският наместник предизвестява нарушителите.

" Няма да стане Вашата работа. Понеже съм заложил фотокапани и всеки един ще бъде осъден по същия метод ", споделя той.

Санкцията за нелегално изхвърляне на боклуци е от 300 до 1000 лв.. През предходната година в община Провадия са издадени над 100 акта.

Във всички обитаемоте места ще се раздават брошури, в които се изяснява по какъв начин и къде може да се депонират отпадъците.

Автор: Петър Дойкински
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР