Незаконно пренасяне на валута с равностойност на 537 923 лева

...
Незаконно пренасяне на валута с равностойност на 537 923 лева
Коментари Харесай

Митнически служители задържаха над половин милион недекларирана валута на Капитан Андреево

Незаконно преместване на валута с равноценност на 537 923 лв. откриха митническите чиновници на Търговско дружество " Митница Бургас ".

На 24 октомври 2021 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево, към 22 ч., за излизане от България в посока Турция, дошъл рейс с румънска регистрация. Като старши лидер в него пътувал Ю.К., на 29 година, турски жител. Автобусът се движел по линията от гр. Букурещ, Румъния, за гр. Истанбул, Турция, през България.

Митническите чиновници правят инспекция на транспортното средство, при която са открити недекларирани парични средства в размер на 75 000 евро и 168 770 английски лири, с обща българска равноценност на към 537 923 лв.. Валутата била укрита в похлупак, подложен на пода, посредством който се свързвал салона с двигателния отсек.

По случая е формирано бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор от Търговско дружество Митница Бургас за закононарушение по член 251 от Наказателния кодекс.

Водачът Ю.К е арестуван за период от 24 часа по Закона за митниците. И сега се правят дейности по следствието под надзора на Районна прокуратура в Хасково, Териториално поделение - Свиленград.

Снимката е илюстративна
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР