Незаконно пренасяне на валута на стойност 537 923 лева разкриха ...

Незаконно пренасяне на валута на стойност 537 923 лева разкриха

Половин милион във валута извадиха от пода на румънски бус на Капитан Андреево

Незаконно преместване на валута на цена 537 923 лв. разкриха митническите чиновници на Териториална дирекция Митница Бургас.
Още по темата
Контрабандата е пресечена на Граничен контролно-пропусквателен пункт-Капитан Андреево към 22 часа в неделя вечерта. Тогава на излизане от България в посока към Турция е дошъл рейс с румънска регистрация.

Като старши лидерът е турският жител Ю.К., на 29 година Автобусът е пътувал по линията от Букурещ за Истанбул през България.

Митничарите от " Митница Бургас " правят инспекция на транспортното средство, при която са открити недекларирани парични средства в размер на 75 000 евро и 168 770 английски лири. Тяхната обща левова равноценност е към 537 923 лева

Валутата била укрита в похлупак, подложен на пода, посредством който се свързвал салонът с двигателния отсек.

По случая е формирано бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор от Търговско дружество Митница Бургас за закононарушение по член 251 от Наказателния кодекс за недекларираната валута пред митническите органи през границата, която е външна за Европейския съюз, и цената е в изключително огромни размери.

Водачът Ю.К е арестуван за период от 24 часа по Закона за митниците. И сега се правят дейности по следствието под надзора на Районна прокуратура-Хасково-Териториално поделение-Свиленград.

Източник: dir.bg