Незаконно било разширяването на столична детска градина, разкриха в сигнал

...
Незаконно било разширяването на столична детска градина, разкриха в сигнал
Коментари Харесай

Разширяват незаконно столична детска градина?

Незаконно било разширението на столична детска градина, разкриха в сигнал до " Господари на ефира " родители на малчугани, записани там.

Става въпрос за ДГ “Здраве ”. Там през есента на 2022 столичният кмет Йорданка Фандъкова и районният кмет доктор Делян Георгиев направиха първа копка на уголемение, позволяващо прибавянето на нови три групи в детското заведение.

След като схващат за идното уголемение родители вземат решение да ревизират какъв е планът за него. Уви, става известно, че при първата копка няма импортирани строителни бумаги. Съответно работите са почнали в прорез със законите и наредбите. Но терзанията не завършват дотук.

Месец по-късно обектът получава позволение за градеж, в което е ясно упоменато, че строителството ще съставлява дострояване на етажи към действителен корпус на детската градина. Но се оказва, че проектите на общината са по-различни. Оттам вземат решение да построят в сегашния двор нова постройка. За тази концепция родителите схващат през февруари, когато дворът на градината се трансформира в сечище – отсечени са десетки дървета и са унищожени площадките за игра на децата.

По-детайлна инспекция в Кадастъра демонстрира, че една от постройките в градината е отделена в различен имот. Именно тази постройка и групите в нея биха останали без пространство за игра, в случай че на мястото на площадките до нея се построи ново крило на градината. Това обаче не тормози общината. Причината – постройката е в различен имот. Така се заобикалят законовите условия, настояват родителите.

Родителите се надяват Общината да направи по този начин, че да се обезпечи задоволително място за отдих и игра на всички групи. И упорстват за инспекции. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР