Незаконният строеж на плажа Алепу ще трябва да бъде съборен

...
Незаконният строеж на плажа Алепу ще трябва да бъде съборен
Коментари Харесай

Подпорният хотел в Алепу ще бъде съборен за сметка на собственика

Незаконният градеж на плажа Алепу ще би трябвало да бъде съборен - а в случай че това не бъде направено непринудено, ДНСК ще го премине към наложително осъществяване за сметка на притежателя. 

Кога ще се стигне до действителното почистване на плажа от многоетажната бетонена структура, обаче не е ясно.

Тепърва ДНСК стартира процедурата, по която би трябвало да разпореди " правене на прокт за екологосъобразна рекултивация " на зоната. 

Планът е градежът да бъде отхвърлен, като остане само частта, която извършва функционалности по подсилване на свлачището и терена. 

Проектите за възобновяване на нарушавания натурален терен ще бъдат съгласувани с Министерството на околната среда и водите. Одобрените капиталови планове следва да се възложат на притежателя на парцела, който да събори противозаконните елементи непринудено по дадения проект.

" При отвод от негова страна се минава към наложително осъществяване от ДНСК, като средствата се събират наложително от притежателя ", се споделя в информацията. 

През ноември 2021 година, когато Върховен административен съд дефинитивно разгласи оборудването за нелегално, притежателят на " Алепу вилидж " Стоян Василев разгласи, че в случай че му бъде вменено да го отстрани, " изрично няма да го направя, защото не мога да поема риска да предизвикам екокатастрофа ". 

Скандалите към съоръжението избухнаха през 2020 година поради подозренията, че " подпорната стена " ще се употребява като противозаконен хотел. Проектант на " стената " е студиото " А и А Архитекти ", чийто съосновател е арх. Ангел Захариев - брачен партньор на тогавашния вицепремиер и външен министър Екатерина Захариева. 

Скандалът накара Бойко Борисов да подреди на шефа на ДНСК Иван Несторов да ревизира проблема, като твърдеше, че " тези кутийки... ще станат прелестно местообитание на птички ", само че няма да се трансфорат в хотел. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР