Незаконният строеж на 32-метровото минаре трябва да спре. Политиците трябва

...
Незаконният строеж на 32-метровото минаре трябва да спре. Политиците трябва
Коментари Харесай

Протест в Охрид срещу незаконен строеж на минаре

Незаконният градеж на 32-метровото минаре би трябвало да спре. Политиците би трябвало да излязат и да кажат ясно по какъв начин мислят да решат казуса с джамията на Али паша.
Това обявиха жителите на Охрид и членовете на съдружие „ Съвест “ на митинг в понеделник вечерта, предава скопското електронно издание „ МКД “.
От „ Съвест “ желаеха от премиера на Македония Зоран Заев да извърши обещанието си, обещано преди изборите.

Запрена изградбата на 32 метарското минаре во Охрид - YouTube: https://t.co/2dR3BOBmGb
— Не кликај џабе (@TiSpasivKlik) 19 март 2019 година
Според организацията, става все по-ясно, че градежът на минарето е резултат от политическа сделка и че не се съблюдават законите. Те настояват, че ще продължат да сигнализират обществеността, до момента в който не се постави завършек на своеволията и съответните органи не се оправят с противозаконните действия.
„ Ние не сме срещу реставрацията и консервацията на религиозния обект, само че с височината на минарето от 32 метра напълно се нарушава визията на града и остарелия градски център.
Тук става въпрос за нарушение на редица закони. Тук имаме нападателен и незаконен градеж и излъгани и изманипулирани жители от управляващите “, изясняват от „ Съвест “.
Преди изборите за президент и кмет на Охрид министър председателят Зоран Заев даде обещание този проблем да бъде решен след изборите.
Службата за отбрана на културното завещание, Републиканската градска и строителна ревизия и съдът не са на равнището на своите пълномощия и не демонстрират решителност да слагат мораториум върху постройката, която към този момент е оповестена за противозаконна “, сподели Сашо Михайловски от „ Съвест “, който добави, че митингите няма да спрат, до момента в който настояванията не бъдат изпълнени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР