Незаконни боеве с кучета бяха пресечени при съвместна операция на

...
Незаконни боеве с кучета бяха пресечени при съвместна операция на
Коментари Харесай

Задържаха 58 души при мегаакция срещу боеве с питбули край София


Незаконни боеве с кучета бяха пресечени при взаимна интервенция на Областната дирекция на МВР-София, РПУ-Самоков и Столична дирекция на вътрешните работи, оповестиха от пресцентъра на МВР-София. При акцията са арестувани 58 души, а 9 кучета от породата "питбул " са предадени на способените органи.

От полицията обясниха, че в събота сутринта получили информация за проведени и провеждащи се боеве с питбули в гориста околност над язовир "Искър ", в землището на Панчарево.

На място, в изоставена панелна сграда, част от някогашен пионерски лагер, били открити две дървени арени за осъществяване на противозаконните боеве, а към тях голям брой паркирани коли с регистрационни табели от разнообразни области на страната. Полицаите са задържали 58 души от разнообразни обитаеми места. Арестантите са конвоирани в РПУ-Самоков. В част от колите им са открити 9 кучета от породата "питбул ", които са конфискувани и предадени на чиновници от Столичното общинско дружество "Екоравновесие ".

На местопроизшествието са осъществени огледи. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Действията по следствието не престават под надзора на Районната прокуратура в Самоков. Междувременно, един от задържаните- гражданин на Самоков, изхвърлил пред полицейските чиновници кутия с към 4 грама суха зелена тревиста маса, реагираща на марихуана.

По този случай също е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР