Незаконна търговия с кърма се появи в интернет. От няколко

...
Незаконна търговия с кърма се появи в интернет. От няколко
Коментари Харесай

Опасна и незаконна търговия с кърма върви в интернет

Незаконна търговия с кърма се появи в интернет. От няколко месеца единствената банка за майчина кърма в България е в ремонт. През това време неофициалното донорство набира скорост.

Според лекари този метод на шерване на кърма е рисков.
„ Много хора се съгласяват да употребяват кърма от майка, която не познават. Не знаят от какво е болна, по какъв начин е съхранява и превозена. На кърмата би трябвало да се гледа като на кръв. Всичко, което се съблюдава при взимането на кръв, би трябвало да бъде приложено и към нея. Хората в желанието си да оказват помощ не всеки път вършат най-доброто”, разяснява доктор Анета Попиванова от „ Майчин дом” пред Нова телевизия.
Банката за майчина кърма, която единствена в страната, е затворена за ремонт от март, само че съгласно лекарите не това е повода майките да прибягват до Фейсбук страници, с цел да набират кърма за децата си.
„ Виждали сме такива разгласи преди много време. Нашето мнение е, че тази процедура е извънредно рискова за бебетата, които одобряват такава кърма. От една страна, посредством нея могат да бъдат предадени някои болести като СПИН, хепатит В и С и други. От друга страна – даже майката, която дава кърмата, да е здрава, тя може да бъде нечиста по време на изцеждането”, разяснява доктор Мария Русинова, шеф на Банката за майчина кърма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР