Незаконна сеч в Борисовата градина в София. 20 дървета са

...
Незаконна сеч в Борисовата градина в София. 20 дървета са
Коментари Харесай

Незаконна сеч в Борисовата градина в София

Незаконна сеч в Борисовата градина в София. 20 дървета са били отсечени в региона на къпалнята „ Мария Луиза ”. Преди седмица кметът на Район „ Средец ” Трайчо Трайков е издал позволение за унищожаване на 10 дървета на частния терен – пет иглолистни, които са били изсъхнали, и пет широколистни.

Проверка на екипа на дирекция „ Зелена система ” на Столичната община обаче е открила, че са били изсечени други дървета, без какъвто и да е позволителен документ.

„ За терена има издадено позволение от Район „ Средец ” за премахването на 10 дървета, които са рискови и сухи. На място обаче може да се види част от тях, които не са допрени, а са отстранени дървета, за които няма документ ”, уточни пред Нова тв шефът на Дирекция „ Зелена система ” Димитър Данчев.

Според него най-вероятно става въпрос за умишлени дейности. Затова е формиран констативен протокол за премахнати дървета, за които няма позволение. Освен изрязаните дървета, на мястото е открито и нарушение на терена от тежката техника. Собствениците на парцела подлежат на глоба в размер на 100 000 лв..

„ Кметът на София подаде сигнал към Столична дирекция на вътрешните работи и прокуратурата за следствие и инспекция на случая. Извършвани са действия по унищожаване на растителност без разрешителни документи. Полицейски патрул ще обикаля по целия периметър на къпалнята, с цел да следи ”, посочи шефът на Оперативна програма „ Паркове и градини ” Милена Васева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР