Незаконен товар от 815 тона боклуци за България спряха карабинерите

...
Незаконен товар от 815 тона боклуци за България спряха карабинерите
Коментари Харесай

Спряха 815 тона незаконен пластмасов боклук от Италия за България /видео/

Незаконен товар от 815 тона отпадъци за България стопираха карабинерите в Италия. Открити са 582 бали боклуци, натоварени в 17 вагона. Търговската им стойност на пазара била 130 000 евро. Влаковият ескорт бил засечен на гарата на Леко, до Милано, където потеглял за България.
Във вагоните били натъпкани на първо място боклуци от към този момент третирани пластмасови произведения, оповестява в. " Кориере каузи сера ".

Отпадъците трябвало да стигнат до България през Словения и Хърватия с ангажимента че са материали, които би трябвало да бъдат подложени на отнасяне. Според карабинерите от екологичното звено всичко е било за да се заобиколят нормите и да се претопят незаконно боклуци в България, тъй като измежду балите действително не е имало нищо за отнасяне.

Според следователите става въпрос най-вероятно за изпращане в чужбина от страна на незаконни организации на колета за нелегално отнасяне. Подозренията са, че един път, щом дойдат в България, отпадъците по всяка възможност е трябвало да бъдат изоставени или заровени в депа, без да се съблюдават екологичните правила.

Видео, публикувано от Arma dei Carabinieri, демонстрира хванатия товар.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР