Незаконен ремонт на язовир Дражинци е установен от РДНСК Видин.

...
Незаконен ремонт на язовир Дражинци е установен от РДНСК Видин.
Коментари Харесай

Установиха незаконен ремонт на язовира в село Дражинци

Незаконен ремонт на язовир " Дражинци " е открит от РДНСК Видин. Това излиза наяве от прессъобщение на институцията.

В него се показва, че след осъществена инспекция по документи, както и на място на градежа, е открито, че община Ружинци не е одобрила план и не е издала позволение за градеж за язовир „ Дражинска бара “, който е обществена общинска благосъстоятелност.

Строежът се извършва от „ МОНТАЖИ “ ЕАД, които с уведомително писмо до кмета на община Ружинци показват, че Експертен съвет към „ ДКК “ ЕАД е одобрил техническия план. Също по този начин е маркирано, че за плануваните ремонтно-възстановителни действия не се изисква позволение за градеж за настоящ ремонт. Строежът няма и механически контрол.

С Решение №495/13.07.2018г. Министерски съвет дефинира „ Държавна консолидационна компания “ ЕАД да разпорежда ремонтите и реконструкциите на язовири-държавна и общинска благосъстоятелност. Тя от своя страна разпорежда осъществяването на „ МОНТАЖИ “ ЕАД.

Извършената инспекция от чиновниците на РДНСК Видин сподели, че описаните и осъществени строително-монтажни работи не съставляват настоящ ремонт.

Извършената инспекция е в резултат на постъпило писмо от регионалния шеф на област Видин. Предвид откритите нарушавания на Закона за устройство на територията в ход е процедура за прекъсване на строителството и възбрана достъпа до градежа. Предстои административно наказателно произвеждане за всички участници в строителството, се споделя още в прессъобщението.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР