Незаконен обект за производство и търговия с пелети е разкрит

...
Незаконен обект за производство и търговия с пелети е разкрит
Коментари Харесай

Разкриха незаконен обект за производство и търговия с пелети в Плевенско

Незаконен обект за произвеждане и търговия с пелети е оголен в Кнежа. От пет обитаеми места в региона са конфискувани дърва за огрев , без нужната маркировка, открити са и шест кг тютюн без акцизен бандерол. Това демонстрират резултатите от извършената през вчерашния ден профилирана интервенция на територията на районните полицейски ръководства в Плевенска област, оповестяват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОД на МВР). 

Операцията се състоя взаимно сред чиновници на престъпна, икономическа, охранителна и пътна полиция, зонално жандармерийско поделение – Плевен, представители на Държавни горски стопанства, Българската организация по сигурност на храните, Регионална ревизия по околната среда и водите и Националната организация за приходите. Акцент в интервенцията са дребните обитаеми места и ромските махали.

В хода на интервенцията в землището на град Кнежа е тестван обект, стопанисван от 74-годишна жена, където без нужните позволения, се създават и продават пелети . Униформените са разкрили 67 чувала с подготвена продукция, необозначена със стикер, складирани летви и дъски, купчини с дървена мостра за произвеждане на пелети и преса. Установено е, че 31-годишен мъж е работел без подписан трудов контракт, липсвало и наложителното фискално устройство. Съставени са констативни протоколи на шефката на обекта за по-нататъшни дейности за налагане на насилствена административна мярка " запечатване на обекта ", прибавят от ОД на Министерство на вътрешните работи в Плевен.      

В хода на акцията на територията на община Червен бряг чиновниците на реда са ревизирали търговски обекти и частни домове. От четири парцела в село Глава и Рупци са конфискувани общо 9.5 кубика дървен материал – бряст и дъб, без съответното означение. Незаконно съхраняван дървен материал е открит и при инспекции, осъществени в частни парцели в град Искър, селата Горни Дъбник и Дисевица.

Иззети са общо 23.5 кубика немаркиран дървен материал за огрев. По случаите са формирани бързи производства, споделят още от полицията.

На паркинг в регионалния град служителите на реда са разкрили плик с шест кг тютюн без акцизен бандерол. 

При инспекциите през вчерашния ден двама водачи – на 19 и 28 година, са арестувани в полицейски арест за шофиране под въздействието на канабис . Те са засечени в Плевен и против тях са формирани бързи производства. По време на интервенцията е засечен трактор без регистрационни табели, ръководен от 39-годишен. 

Материалите от откритите нарушавания са предадени в Районната прокуратура в Плевен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР