Незаконен граждански арест. Така определя ситуацията мъж от Сливен, който

...
Незаконен граждански арест. Така определя ситуацията мъж от Сливен, който
Коментари Харесай

Заключиха семейство в магазин заради неносене на маска

 Незаконен цивилен арест. Така дефинира обстановката мъж от Сливен, който е бил заключен в магазин, поради това, че не носел маска. Служителите на магазина споделят, че поради боязън от санкции и липса на защита като в огромните вериги, се постанова непрекъснато да влизат в пояснителен режим с клиентите си. До обстановката се стига, откакто Николай и неговото семейство влизат в магазин. Той е без маска, предава Нова тв.

" Цялата преживелица е, че бяхме с дребния и жена ми по центъра, направихме си разходката, жена ми се сети, че би трябвало да вземе нещо от магазина. Минахме от там. Малкият влезе с нея, аз влязох вътре да го издърпам да стане по-бързо просто, с цел да не бяга в магазина, при което една от служителките вътре ми се развика " Сложете си маската ", споделя Николай Георгиев.

" Колежката му е направила забележка, надлежно той я пренебрегва и продължава да влиза в магазина. Тя звъни на звънеца. Отивам аз, виждам го, и му споделям: " Може да влезете или единствено в случай че сте с маска, или да излезете ". Видях че няма да се случат нещата, а не мога да си разреша да оставя хора да влизат без маски. Трябва да взема някакво отношение и по тази причина се наложи да извикам полиция. Той даже беше склонен и сподели: " Извикай ги да видя дали служителите на реда знаят законите ". И аз ги извиках ", показва шефката на магазина.

Служителите в магазина споделят, че поради условието клиентите да са с маски работата им се удвоява.

Полицията идва и шефката изяснява, че " господинът отхвърля да си постави маската ".

" Игнорираха въобще казуса със заключването. Дойдоха с настройката, че би трябвало да ми напишат акт за нарушение на противоепидемичните ограничения. Малкият беше много разтревожен. Дори в този момент, като види патрулка: " Полицаите, тати! Полицаите, тати! ". Обясних му, че няма от какво да се тормози. " Според мъжа станалото е " оскърбление пред детето ".

Пред журналиста той споделя, че има астма и маската затруднява " много " дишането му. Опасява се, че това може да провокира припадък.

Управителката отвръща задочно пред камерата, че и на нея не й харесва да стои по 10 часа с маска втора година поред " в тая горещина ". " Много е мъчно. Има хора, които влизат за по 10 минути, желаят да ги пуснеш без маска. Ние сме натоварени толкоз доста и най-после отново излизаме отговорни. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР