Незаетите работни места в САЩ са намалели до 8,8 милиона

...
Незаетите работни места в САЩ са намалели до 8,8 милиона
Коментари Харесай

Незаетите работни места в САЩ през юли са били най-малко от март 2021 г.

Незаетите работни места в Съединени американски щати са намалели до 8,8 милиона през юли, което е най-малкият им брой от март 2021 година насам, сочи отчет на министерството на труда във Вашингтон, оповестен през днешния ден и представен от АП, съобщи Българска телеграфна агенция.

Резултатите за юли съставляват значителен спад по отношение на юни, когато съгласно ревизираните нагоре данни, огласени през днешния ден, са били налични 9,6 милиона свободни работни места при в началото оповестени 9,2 милиона.

В отчета е регистриран и спад до 3,5 милиона души през юли на американците, които са напуснали работата си, което е най-малкият им брой от февруари 2021 година насам. През юни 2023 година те са били 3,8 милиона. Много от тези чиновници и служащи са се трансферирали на друго работно място, на което им е било препоръчано по-добро възнаграждение, означават анализатори.

Намаляването на незаетите работни места в Съединени американски щати и на броя на американците, които са напуснали работата си, е знак за изстудяване на пазара на труда, който демонстрира, че ограниченията за ограничение на инфлацията евентуално дават резултат.

Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати се стреми посредством повишението на главните лихвени проценти да охлади желанията на работодателите да наемат нови чиновници, тъй като повишаването на капитала забавя икономическата интензивност на компаниите. При по-малко свободни работни позиции на пазара на труда фирмите са подложени на по-малък напън да усилват заплатите, с цел да задържат чиновниците си. Това от своя страна лимитира повишаването на инфлацията, защото размерът на парите в обращение е по-малък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР