Незабравима вечер изживя халфът на аржентинския колос Ривър Плейт Енцо

...
Незабравима вечер изживя халфът на аржентинския колос Ривър Плейт Енцо
Коментари Харесай

Халф на "Ривър Плейт" пази цял мач и се превърна в герой

Незабравима вечер изживя халфът на аржентинския исполин " Ривър Плейт " Енцо Перес. Той се трансформира в воин за тима си при домакинската победа над " Санта Фе " от групите на Копа Либертадорес, която съвсем класира отбора за елиминациите в шампионата.

Любопитното в тази ситуация обаче е, че Перес не впечатли с уменията в средата на терена, а с тези под рамката на вратата, тъй като трябваше цялостен мач да се изявява като пазач.

Снимка: Reuters

Причината за съществената ротация в отбора на Марсело Гаярдо бе огромният брой контузени и инфектирани с COVID-19. Треньорът не можеше да разчита на цели 20 от своите футболисти, включително и на четиримата вратари.

В дните преди мача " милионерите " молят футболната федерация на Южна Америка КОНМЕБОЛ да им позволи да записват различен вратар, само че оттова им отхвърлят. Затова като пазач се постанова да застане един от към момента здравите полеви играчи.



Отговорността пада върху някогашния футболист на " Валенсия " и " Бенфика' Енцо Перес. Аржентинският халф поставя ръкавиците и освен, че изиграва цялостни 90 минути, само че и става Играч на мача.

Снимка: Reuters

Той позволи един гол във вратата си, дело на Келвин Осорио в 73-ата минута. Това попадение обаче не бе задоволително за гостите от Колумбия, защото точни за домакините бяха Фабрисио Ангилери и Хулиан Алварес в 3-тата и 6-ата минути.

Снимка: Reuters

След мача Перес бе награден за Играч на мача, откакто отрази 5 удара в очертанията на вратата си.

Постижението на аржентинците е още по-голямо, откакто те съумяха да съберат едвам 11 футболисти за срещата и не разполагаха с запаси.
Снимка: Reuters
Това обаче не спря " Ривър Плейт ", а отборът резервира първото място в своята група в Копа Либертадорес.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР