Незабавно спиране на огъня поиска генералният секретар на ООН от

...
Незабавно спиране на огъня поиска генералният секретар на ООН от
Коментари Харесай

Железопътните линии и гари - все по-чести цели за руските атаки в Украйна


Незабавно прекъсване на огъня изиска генералният секретар на Организация на обединените нации от Москва. Руските ракетни удари продължиха и през днешния ден в Украйна.

Железопътните линии и гари стават все по-чести стратегически цели за съветските офанзиви в Украйна. ЖП чиновниците са най-вече дами, защото мъжете са на фронта. Работното място на Ания Горох и Наталия Рудак е евентуална цел. Двете дами работят на гарата в Красна, атакувана преди часове. Ракетата пада на 500 метра от тях.

В Южна Украйна жителите на Запорожие приготвят окопи против нови офанзиви. Тази заран при ракетен удар в града се оповестява за починали. Руски ракети са прелетели ниско над най-голямата атомна централа в Европа - Запорожката, която е под съветски надзор, оповестиха украинските управляващи.

Новината идва часове, откакто съветският външен министър съобщи, че вижда действителна заплаха от трета международна война.

„ Опасността е сериозна, действителна е и не би трябвало да се подценява “, сподели Сергей Лавров.

В Москва генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш съобщи, че организацията ще активизира всички запаси, с цел да помогне за евакуирането на хората от Мариупол и прикани за прекъсване на огъня.

Руският президент Путин е декларирал на турския си сътрудник Ердоган, че Киев би трябвало да поеме отговорност за обстановката в завода Азовстал.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР