Незабавно да бъде освободен лекарят, който уби Жоро Плъха в

...
Незабавно да бъде освободен лекарят, който уби Жоро Плъха в
Коментари Харесай

И политици зоват лекарят, който уби Жоро Плъха, да бъде освободен

Незабавно да бъде освободен лекарят, който умъртви Жоро Плъха в отбрана на собствеността си! Това се споделя в позицията на евродепутатът и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване Ангел Джамбазки, пусната на персоналната му фейсбук страница.

Припомняме, че преди два дни в Пловдив престъпно проявен мъж с прякор Плъхът беше убит в опит да извърши кражба пред входа на регионалната администрация в града . Мъжът от Столипиново е остарял познайник на полицията с дълго престъпно досие, а доктор Димитров е почитат доктор – анестезиолог, който всекидневно избавя човешки животи. " Достойният мъж, просто е работил в изискванията на неизбежна самозащита – един юридически институт, който ние от Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ от години настояваме да бъде уголемен ", показват от партията.

Заради този и хилядите други сходни „ произшествия “, в които нарушителите – рецидивисти вкарват почтени българи в пандиза, патриотите от Вътрешна македонска революционна организация още при започване на другата седмица ще предизвикват публичен спор за законодателни промени в Наказателен кодекс, които ще изискват институтът на неизбежна самозащита да бъде уголемен в Наказателния кодекс на Република България.

Ето и цялостния текст на позицията на Джамбазки във фейсбук:
„ Настоявам за незабавното освобождение на Иван Димитров, анестезиолог - арестуван за ликвидиране в Пловдив. Настоявам за незабавното снемане на всички обвинявания против него. С наслаждение ще покрия всички разходи по организирането на допустимо най-хубавата адвокатска отбрана на лекар Димитров.
Видно от изнесените обстоятелства, към случая в Пловдив, при който рецидивист-престъпник с красноречивия прякор Жоро Плъха умря откакто атакува с нож в дома му 48-годишният лекар-анестезиолог Иван Димитров, става дума за типичен случай на неизбежна самозащита. Когато бъде атакуван с нож в дома си всеки български жител има правото и задължението да се отбрани със всички средства живота и здравето си, както и това на своите близки, парцела и достойнството си.
Частната благосъстоятелност е неприкосновена и тази цялост би трябвало да бъде защитавана от закона. Многократно сме упорствали за разширение на рамките и обсега на неизбежната самозащита в Наказателния кодекс, както и за сензитивно облекчение на режима за придобиване, носене и потребление на персонално, късоцевно нарезно оръжие за самозащита и самоохрана. Въоръженият мъж е свободен мъж.
Наглостта на нарушителите, комбинирана със слабостта на правоохранителните органи изисква неотложно тези промени, с цел да могат жителите да се пазят “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР